Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Δημήτρης Γιάννου, δήμαρχος Εδεσσας: Πρέπει να έχουμε μια εξωστρέφεια στον τουρισμό

Δημήτρης Γιάννου, δήμαρχος Εδεσσας: Πρέπει να έχουμε μια εξωστρέφεια στον τουρισμό
«Θα πρέπει να έχουμε μια εξωστρέφεια στον τουρισμό»
Για τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τους δήμους της χώρας, καθώς και για το τουριστικό προφίλ της Εδεσσας μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Δημήτρης Γιάννου, δήμαρχος Εδεσσας.
«Θα πρέπει να έχουμε μια εξωστρέφεια στον τουρισμό. Δεν θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε μόνο στους καταρράκτες. Εχουμε τα Λουτρά του Πόζαρ, τα οποία είναι στα 20 χιλιόμετρα, έχουμε τη Βεργίνα δίπλα μας, έχουμε το Μουσείο της Πέλλας δίπλα μας, έχουμε τη Νάουσα δίπλα μας και τα χιονοδρομικά, 3-5 Πηγάδια και Καϊμάκτσαλαν, τη λίμνη Βεγορίτισα επίσης, τον Αγιο Αθανάσιο. Είναι ένα σύμπλεγμα τουριστικού προϊόντος, το οποίο είναι ένα αμάλγαμα», επισημαίνει ο Δημήτρης Γιάννου.
«Στην πόλη της Εδεσσας αυτή τη στιγμή μας λείπουν αρκετά κρεβάτια, γιατί το Ξενία το οποίο βγήκε σε δημοπρασία, ήταν ένα θέμα της ΕΤΑΔ, μόλις τώρα έχει ανάδοχο. Καταλαβαίνετε ότι είναι 50 δωμάτια, 100 περίπου κλίνες που λείπουν από την πόλη μας, αλλά μπορώ να πω ότι στον ορεινό όγκο έχουμε 2.500 κλίνες, δηλαδή στον Παλιό Αγιο Αθανάσιο, όπως επίσης και στα Λουτρά του Πόζαρ. Εχουμε πολύ ωραία boutique ξενοδοχεία στην Εδεσσα… Οταν μιλάμε για γαστρονομία… έχουμε πολύ καλά εστιατόρια», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Εδεσσας. «Με έκπληξη διαπιστώνω ότι έχουμε πάρα πολύ εσωτερικό τουρισμό. Ξέρετε, η πανδημία έβγαλε τον κόσμο έξω, είχε ανάγκη ο κόσμος να έρθει, να δει, να απολαύσει, να ξεσκάσει κι έχουμε δώσει στην πόλη μας αυτή τη δυνατότητα», προσθέτει.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης