Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Eurobank: Ο τουρισμός ανάμεσα στους πυλώνες της ανάκαμψης το 2021

Eurobank: Ο τουρισμός ανάμεσα στους πυλώνες της ανάκαμψης το 2021
Για το τρέχον έτος, οι κλάδοι του τουρισμού και των τεχνών, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, έχουν περιθώρια για περαιτέρω τεχνική ανάκαμψη
Οι κλάδοι του εμπορίου, μεταφορών, τουρισμού και της βιομηχανίας -εκτός κατασκευών- αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες ανάκαμψης το 2021.
Αυτό αποκαλύπτει το Eurobank Research, παρουσιάζοντας στοιχεία των ετήσιων εθνικών λογαριασμών με πηγές ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat.

Οι προοπτικές για το 2022

Για το τρέχον έτος, οι κλάδοι του τουρισμού και των τεχνών, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, έχουν περιθώρια για περαιτέρω τεχνική ανάκαμψη, καθότι η δραστηριότητα τους εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα, υπογραμμίζεται στο Eurobank Research.
Ωστόσο, οικονομικοί και ψυχολογικοί παράγοντες που σχετίζονται με τις εν εξελίξει πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, δύνανται να φρενάρουν τον ρυθμό αύξησης της παραγωγής τους.
Η βιομηχανία, ο πρωταθλητής στη διετία της πανδημίας με μερίδιο 17,0% επί του συνόλου της πραγματικής ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας το 2021, αντιμετωπίζει ισχυρούς κραδασμούς από την άνοδο του ενεργειακού κόστους.
Πλέον, οι επιχειρήσεις, για να διατηρήσουν το επίπεδο παραγωγής στα τρέχοντα επίπεδα, καταναλώνουν περισσότερους πόρους. Επιπρόσθετα, η ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα που σχετίζονται με την πανδημία (κυρίως του τομέα της μεταποίησης), αναμένεται να επιβραδυνθεί το 2022.
Παρά ταύτα, οι ανακατατάξεις που δημιουργούνται στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, δύνανται να δημιουργήσουν και ευκαιρίες για τον κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης