Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ιωάννης Μαλανδράκης, δήμαρχος Πλατανιά: Κινδυνεύουμε με σταμάτημα των έργων λόγω της αναθεώρησης των τιμών στα υλικά

Ιωάννης Μαλανδράκης, δήμαρχος Πλατανιά: Κινδυνεύουμε με σταμάτημα των έργων λόγω της αναθεώρησης των τιμών στα υλικά
«Υπάρχει μια σειρά υποδομών που πρέπει να αναπτυχθούν»
Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο Πλατανιά, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της αύξησης του κόστους των οικοδομικών υλικών, καθώς και για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της περιοχής μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Ιωάννης Μαλανδράκης, δήμαρχος Πλατανιά.
«Εχουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που έχει πάρα πολλές απολήξεις, δηλαδή έχουμε τον τουρισμό με πάνω από 23.000 κλίνες, έχουμε τον πρωτογενή τομέα, με τα μισά ελαιόδεντρα του νομού και παράγοντας όλα τα αβοκάντο και τα εσπεριδοειδή, κι έχουμε και μια πολύ παραγωγική ορεινή κτηνοτροφική ζώνη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια σειρά υποδομών που πρέπει να αναπτυχθούν», επισημαίνει ο δήμαρχος Πλατανιά.
«Τα έργα αυτά, τα οποία είναι έργα εκατομμυρίων, όταν έγιναν οι μελέτες τους, υπήρχαν τιμές αναφοράς από τους πίνακες του υπουργείου Υποδομών και βάσει των μελετών και των τιμών ήρθαν οι υποψήφιοι ανάδοχοι και έδωσαν την ανάλογη έκπτωση. Όταν όμως τώρα οι αρχικές τιμές πηγαίνουν επί 2, έρχονται οι ίδιοι ανάδοχοι, διότι το υπουργείο Υποδομών βγάζει πίνακες αναθεώρησης, και σου λένε να πληρώσεις επιπλέον ένα 10%-15% των λογαριασμών που έχουν πληρωθεί τώρα για το 2021», προσθέτει. «Κινδυνεύουμε με σταμάτημα των έργων στην πραγματικότητα και με λεφτά που θα διεκδικούν οι τεχνικές εταιρείες και δεν θα υπάρχουν να δοθούν από δήμους», τονίζει.
«Ηδη έχουμε εντάξει στο “Πρόγραμμα Τρίτσης”, στο κομμάτι το αναπτυξιακό που έχει να κάνει με τον τουρισμό και με την προστασία του περιβάλλοντος, στην ουσία ένα νέο βιολογικό 8,5 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο είναι το κομμάτι που έχει να κάνει με τις υποδομές και αφορά ένα έργο 1,5 εκατ. ευρώ για ανακατασκευή αυλών σχολείων, αλλά και κτιριακών μας υποδομών. Εχουμε εντάξει άξονες μεταφοράς λυμάτων 3,5 εκατ. ευρώ. Εχουμε εντάξει έργα, πάνω από 20 εκατ. ευρώ, στο “Πρόγραμμα Τρίτσης”», τονίζει ο Ιωάννης Μαλανδράκης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης