Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Αθήνα στoυς πιο οικονομικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2022

Η Αθήνα στoυς πιο οικονομικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2022
Η Αθήνα είναι το καλύτερο city break στην Ευρώπη για αποφυγή της βροχής, καθώς είναι η πόλη της κατάταξης με τη λιγότερη βροχόπτωση
Στους 50 πιο οικονομικούς προορισμούς πόλης της Ευρώπης βρίσκεται η Αθήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Δείκτη City Break που παρουσιάζει η ταξιδιωτική πλατφόρμα Bounce.
Ο δείκτης έδειξε ότι βάσει των κριτηρίων διαμόρφωσής του, η Αθήνα εμφανίζει μέση τιμή δωματίου σε ξενοδοχείο (ημέρα Παρασκευή ή Σάββατο) στα 185 δολάρια κατά τις τελευταίες 2 εβδομάδες, το μέσο κόστος εισιτηρίου μονής διαδρομής στις δημόσιες συγκοινωνίες είναι 1,33 δολάρια, το μέσο κόστος διαδρομής ενός χιλιομέτρου με ταξί κοστίζει 0,83 δολάρια, το μέσο κόστος μπύρας σε τοπική μπυραρία ανέρχεται σε 4,42 δολάρια και το μέσο κόστος γεύματος σε οικονομικό εστιατόριο 13,26 δολάρια.
Από τα στοιχεία αυτά, η Ελλάδα συγκεντρώνει συνολική βαθμολογία 5,92 από 10. Πιο οικονομική πόλη αναδεικνύεται η Κωνσταντινούπολη.
Επιπλέον, η Αθήνα είναι το καλύτερο city break στην Ευρώπη για αποφυγή της βροχής, καθώς είναι η πόλη της κατάταξης με τη λιγότερη βροχόπτωση. Η Αθήνα έχει ζεστό και ξηρό καλοκαίρι, με χαμηλές βροχοπτώσεις λόγω του ότι θωρακίζεται από τα κοντινά βουνά της Πίνδου, αναφέρει η έρευνα της Bounce.
Τέλος, η Αθήνα είναι χαμηλά (33η) στην κατάταξη των καλύτερων από τους συνολικά 50 προορισμούς πόλης στην Ευρώπη.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης