Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μάρκος Δέμπας, Επιμελητήριο Καβάλας: Το μεγάλο στοίχημα με το Ταμείο Ανάκαμψης είναι να βγουν κερδισμένες οι επιχειρήσεις και να δούμε αύξηση του ΑΕΠ

Μάρκος Δέμπας, Επιμελητήριο Καβάλας: Το μεγάλο στοίχημα με το Ταμείο Ανάκαμψης είναι να βγουν κερδισμένες οι επιχειρήσεις και να δούμε αύξηση του ΑΕΠ
«Εχουμε ένα πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, το Ταμείο Ανάκαμψης, που έχει στόχο να δώσει πάνω από 31 δισ. ευρώ»
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, για τα προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υλοποιούνται στην κατεύθυνση ενίσχυσής τους, καθώς και για τη χρηματοδότηση των εταιρειών από τις τράπεζες μιλά στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.
«Εχουμε ένα πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, το Ταμείο Ανάκαμψης, που έχει στόχο να δώσει πάνω από 31 δισ. ευρώ, που πιθανόν και με τη μόχλευση άλλων ίδιων πόρων, μπορεί να φτάσει πολύ περισσότερο. Εδώ πραγματικά είναι το μεγάλο στοίχημα, να βγουν κερδισμένες και ωφελούμενες οι επιχειρήσεις και φυσικά να δούμε αύξηση της απασχόλησης και του ΑΕΠ που είναι και το ζητούμενο», επισημαίνει ο Μάρκος Δέμπας.
«Από τη στιγμή που περνάμε τόσο μεγάλη κρίση, και μια κρίση σε διάρκεια, είχαμε την οικονομική κρίση, την πανδημία, τον πόλεμο, βλέπουμε ουσιαστικά ότι τα τελευταία 7 χρόνια ζούμε σημαντικές κρίσεις, εμείς αυτό το οποίο προτείνουμε και ως Επιμελητήριο είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει μια συνεχής ανοιχτή πλατφόρμα που να μπορείς, με βάση και τις δυνατότητες του κάθε επιχειρηματία να κλειδώνεις τις δόσεις τις οποίες απαιτούνται», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης