Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

WTTC: Ποιοι προορισμοί πρωτοστατούν στις διεθνείς κρατήσεις

WTTC: Ποιοι προορισμοί πρωτοστατούν στις διεθνείς κρατήσεις
Οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια μετά τη χαλάρωση των περιορισμών
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) προέβλεψε σημαντική αύξηση στις παγκόσμιες κρατήσεις διεθνών πτήσεων καθώς απογειώνονται τα διεθνή ταξίδια.
Τα νέα για την ισχυρή ανάκαμψη υπογραμμίζουν μια πολλά υποσχόμενη προοπτική για καλοκαιρινές διακοπές, με ηλιόλουστους και θαλάσσιους προορισμούς, όπως η Καραϊβική και η Λατινική Αμερική, να πρωτοστατούν στις διεθνείς εισερχόμενες κρατήσεις.
Η Julia Simpson, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, WTTC, δήλωσε: «Τα δεδομένα κρατήσεων για το WTTC 2022 από την ForwardKeys είναι ένα σταθερό μήνυμα για την ισχυρή ανάκαμψη του παγκόσμιου τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού. Τα ταξίδια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού δείχνουν εντυπωσιακά σημάδια βελτίωσης, καθώς οι προορισμοί σταδιακά ανοίγουν ξανά τα σύνορά τους στους επισκέπτες, σύμφωνα με τη ζήτηση των πελατών».
Οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια μετά τη χαλάρωση των περιορισμών, με αυξημένη ζήτηση για premium κατηγορίες καμπίνας το 2022. Άλλες τάσεις που παρατηρούνται περιλαμβάνουν ισχυρότερες κρατήσεις την τελευταία στιγμή. Περαιτέρω στοιχεία για την αναζωπύρωση των ταξιδιών παρουσιάζονται στις αφίξεις στην Ευρώπη, με τεράστια αύξηση 350% στις διεθνείς αφίξεις για το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με πέρυσι.
Οι χώρες Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν επίσης αύξηση στις αφίξεις για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το 2021, με τις κρατήσεις για την περιοχή να αυξάνονται κατά 275%. Αυτή η επιτάχυνση είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη στην Ασία όπου καταργούνται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Φιλοξενώντας την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής του WTTC, οι Φιλιππίνες είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος μεμονωμένος προορισμός στη Νοτιοανατολική Ασία, 29% αυξημένος το δεύτερο τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο.
Η προοπτική των καλοκαιρινών ταξιδιών καθοδηγείται από την αναζωπύρωση των ταξιδιών στην Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική, η οποία περιλαμβάνει επτά από τους 10 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η Ινδία και το Πακιστάν είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλή, χάρη στα ταξίδια κυρίως για επισκέψεις στην οικογένεια και τους φίλους.
Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, προορισμοί όπως η Ισλανδία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία παρουσιάζουν έντονη αναζωπύρωση με τις ταξιδιωτικές κρατήσεις λίγο πιο πίσω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Η Αφρική και η Μέση Ανατολή βρίσκονται επίσης στη λίστα των 20 κορυφαίων, με την Τανζανία, το Κατάρ και την Αίγυπτο να φτάνουν επίσης κοντά στα επίπεδα ταξιδιών πριν από την πανδημία. Η συνεχιζόμενη ανάκαμψη του τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού φαίνεται ότι θα επιταχυνθεί καθώς οι προορισμοί ανοίγουν σταδιακά ξανά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης