Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιάννης Γεροντίτης, Επιμελητήριο Εύβοιας: Θα δημιουργηθεί στη βόρεια Εύβοια μια τουριστική σχολή

Γιάννης Γεροντίτης, Επιμελητήριο Εύβοιας: Θα δημιουργηθεί στη βόρεια Εύβοια μια τουριστική σχολή
Τα Λουτρά της Αιδηψού είναι η κορωνίδα του τουρισμού στη βόρεια Εύβοια
Για την επιχειρηματικότητα στην Εύβοια, τα προβλήματα που την ταλανίζουν, καθώς και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Γιάννης Γεροντίτης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, το οποίο ιδρύθηκε το 1933 και αριθμεί πάνω από 14.500 μέλη, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Εχουμε ένα ώριμο έργο για το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο είναι και ο στόχος της διοίκησης της δικής μου στο Επιμελητήριο. Το Επιμελητήριο της Εύβοιας έχει στην κατοχή του μια πολύ μεγάλη κληρονομιά στο κέντρο της πόλης, 4 στρέμματα με 3.500 τ.μ. οίκημα. Εκεί ήταν ο “Δημόκριτος”, o οποίος λειτουργούσε για πολλές δεκαετίες σαν Επαγγελματική Σχολή και ήταν αυτή η Σχολή που με πάρα πολλές ειδικότητες επάνδρωνε όλες τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες του νομού της Εύβοιας. Βέβαια, μετά ήρθε η αποβιομηχάνιση του νομού, ο “Δημόκριτος” έκλεισε κι έχει μείνει ένα κουφάρι. Εμείς, λοιπόν, ως Επιμελητήριο έχουμε βάλει ως στόχο την αναβίωση της συγκεκριμένης Σχολής. Εκεί ευελπιστούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ένα μεγάλο εκπαιδευτικό κέντρο που θα περιέχει ένα Κέντρο διά βίου Μάθησης, μία θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις και φυσικά θα έχει και μία μεγάλη Επαγγελματική Σχολή μετα-γυμνασιακής ή μετα-λυκειακής εκπαίδευσης», επισημαίνει ο Γιάννης Γεροντίτης.
«Σίγουρα θα γίνει στη βόρεια Εύβοια μια τουριστική σχολή, που μπορεί να δέσει και με τα Λουτρά της Αιδηψού, που είναι και η κορωνίδα του τουρισμού μας στη βόρεια Εύβοια», προσθέτει.
«Για το ΕΣΠΑ έχουμε αρκετές προτάσεις, όσον αφορά τα έργα υποδομής. Εχουμε ζητήσει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και αν γίνεται για όλο τον χρόνο να δουλεύουν τα Λουτρά της Αιδηψού, την αξιοποίηση του γαλάζιου περιβάλλοντος στην περιοχή με τα υδατοδρόμια, τη λειτουργία αλιευτικών καταφυγίων και τουριστικών αγκυροβολίων… Εμείς ως Επιμελητήριο λέμε, αφού κάηκε το πράσινο, δεν υπάρχει πράσινο πλέον στη βόρεια Εύβοια, ας επενδύσουμε στη θάλασσα, στο γαλάζιο», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης