Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Σε τροχιά ανάκαμψης η Turkish Airlines - Η εικόνα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σε τροχιά ανάκαμψης η Turkish Airlines - Η εικόνα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
H Turkish έχει μεταφέρει σχεδόν 5 εκατ. ταξιδιώτες 
Τις απώλειες των δύο προηγούμενων ετών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μετριάζει η Turkish Airlines, η οποία φέτος συμπληρώνει 75 χρόνια δραστηριοποίησης στην Αθήνα, τον πρώτο διεθνή προορισμό της εταιρείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» η τουρκική αεροπορική εταιρεία τον Απρίλιο κατάφερε να αποκαταστήσει το 74% της επιβατικής κίνησης που κατέγραψε τον αντίστοιχο μήνα του 2019.
Τα τελευταία 21 χρόνια κατά τα οποία προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η Turkish έχει μεταφέρει σχεδόν 5 εκατ. ταξιδιώτες και έχει προγραμματίσει περίπου 7 εκατ. θέσεις με προορισμό το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, πενταπλασιάζοντας, παράλληλα, τον αριθμό των επιβατών της. Aπό 100 χιλιάδες ταξιδιώτες τα πρώτα χρόνια δραστηριοποίησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας, το 2019 η εταιρεία μετέφερε περίπου 500 χιλιάδες ταξιδιώτες στην ελληνική πρωτεύουσα.
«Το δρομολόγιο Αθήνα-Κωνσταντινούπολη είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο και το επιλέγουν ταξιδιώτες τόσο για διακοπές, όσο και για επαγγελματικούς λόγους. Η Turkish κατάφερε τον Απρίλιο να αποκαταστήσει το 74% της επιβατικής κίνησης με προορισμό το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ποσοστό που συνιστά ένα μεγάλο επίτευγμα από τη στιγμή που το δρομολόγιο Αθήνα-Κωνσταντινούπολη δεν εξυπηρετεί μόνο τις δύο χώρες και για την ώρα αρκετά κράτη της Ασίας υπόκεινται ακόμη σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς», επεσήμανε στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον εορτασμό των 75 ετών παρουσίας της Turkish Airlines στην Αθήνα η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Το 13% των επιβατών της Turkish στο δρομολόγιο Αθήνα-Κωνσταντινούπολη ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους business, το 78% για αναψυχή και το 9% για να επισκεφθεί συγγενείς και φίλους. Τη φετινή σεζόν η εταιρεία πραγματοποιεί δύο απευθείας πτήσεις ημερησίως συνδέοντας την Αθήνα με την Κωνσταντινούπολη και μία ακόμη καθημερινά από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Πορεία 89 ετών

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1933. Στην αρχή απασχολούσε 30 άτομα προσωπικό και διέθετε στόλο 5 αεροσκαφών. Το 1947 η Turkish πραγματοποίησε την πρώτη διεθνή πτήση της από την Κωνσταντινούπολη προς την Αθήνα και το 1956 έγινε μέλος της Διεθνούς Ενωσης Αερομεταφορών (International Air Transport Association-ΙΑΤΑ).
Το 1975 η Turkish Airlines ξεκίνησε τις πτήσεις cargo και το 2006 η αεροπορική εταιρεία προσέθεσε το 100ό αεροσκάφος στον στόλο της. Σήμερα, όπως τόνισε ο Ahmet Olmustur, Chief Marketing Officer της Turkish Airlines, η εταιρεία εκτελεί δρομολόγια σε 329 προορισμούς στις 5 ηπείρους και διαθέτει πλέον το μεγαλύτερο δίκτυο παγκοσμίως.
Μόνο στην Τουρκία η εταιρεία πετάει σε 50 προορισμούς, στην Ευρώπη πετάει σε 115 και συνολικά η εταιρεία συνδέει 128 χώρες ανά τον κόσμο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης