Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Έρευνα: Ποιες αλλαγές θέλουν οι ταξιδιώτες για τον τουρισμό του μέλλοντος

Έρευνα: Ποιες αλλαγές θέλουν οι ταξιδιώτες για τον τουρισμό του μέλλοντος
Το 64% δεν αναμένει να ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους φοβούμενο ένα άλλο παγκόσμιο lockdown

Καθώς ο τουρισμός παγκοσμίως ανακάμπτει οι ταξιδιώτες θέλουν να επέλθει αλλαγή στον τρόπο διαχείρισής του από τα κράτη. Ειδικότερα, θέλουν ο παγκόσμιος τουριστικός τομέας να μάθει τα διδάγματα της πανδημίας και να αλλάξει προς το καλύτερο, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα.
Διεξήχθη από το YouGov και ανατέθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας. Συμμετείχαν σχεδόν 14.000 άτομα σε όλη την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Σαουδική Αραβία, το Μεξικό, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία και τη Σουηδία.
Εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας, το 42% των ανθρώπων εξακολουθούν να προγραμματίζουν διεθνείς διακοπές τους επόμενους 6 μήνες.

  • Το 64% δεν αναμένει να ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους φοβούμενο ένα άλλο παγκόσμιο lockdown.
  • Το 44% των ερωτηθέντων ζήτησε μεγαλύτερη εναρμόνιση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τη χρήση της τεχνολογίας για την απρόσκοπτη μετακίνηση.
  • Το 34% ήθελε να δει μεγαλύτερη βιωσιμότητα στην καρδιά του τουρισμού.
  • Το 29% θέλει να δοθεί προτεραιότητα στην υγεία και τη βιωσιμότητα έναντι των κερδών για τον ταξιδιωτικό τομέα.
  • Το 33% ζήτησε μεγαλύτερη οικονομική προστασία για τους ταξιδιώτες – πιθανότατα ως απάντηση στην εμπειρία της πανδημίας.

Οι άνθρωποι από την Κίνα, την Ινδία και τη Νότια Κορέα τάχθηκαν υπέρ της μεγαλύτερης εναρμόνισης των πρωτοκόλλων ασφαλείας και της χρήσης της τεχνολογίας για να απλοποιηθούν τα ταξίδια.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης