Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η ανάκαμψη του κλάδου των αερομεταφορών «μπορεί να διαρκέσει έως και 18 μήνες»

Η ανάκαμψη του κλάδου των αερομεταφορών «μπορεί να διαρκέσει έως και 18 μήνες»
Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου του Λονδίνου δέχτηκε ότι οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια έπρεπε να «σχεδιάσουν πολύ καλύτερα» για να αποφύγουν περαιτέρω ακυρώσεις και καθυστερήσεις
Η ανάκαμψη του κλάδου των αερομεταφορών θα μπορούσε να φτάσει τους 18 μήνες λόγω του χρόνου που θα χρειαστεί για την επαναπρόσληψη προσωπικού και την επιστροφή των δρομολογίων στα προ πανδημίας επίπεδα. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του το αφεντικό του Heathrow.
Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου του Λονδίνου δέχτηκε ότι οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια έπρεπε να «σχεδιάσουν πολύ καλύτερα» για να αποφύγουν περαιτέρω ακυρώσεις και καθυστερήσεις αυτό το καλοκαίρι και να ενημερώσουν τους επιβάτες αρκετά εκ των προτέρων εάν επηρεαστεί η πτήση τους.
Συγκεκριμένα ανέφερε στο συνέδριο Global Boardroom των Financial Times: «Νομίζω ότι θα χρειαστούν 12 έως 18 μήνες για να ανακτήσει πλήρως την ικανότητα του ο κλάδος των αερομεταφορών, επομένως θα πρέπει πραγματικά να διαχειριστούμε προσεκτικά την προσφορά και τη ζήτηση…» για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να δώσουμε στους ανθρώπους μια καλή και προβλέψιμη πτητική εμπειρία.
«Αυτό που είδαμε σε ορισμένα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι η προσφορά και η ζήτηση ήταν εκτός ισορροπίας. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι σχεδιάζουμε πολύ καλύτερα».
Το Heathrow ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τον αριθμό των επιβατών ορισμένες ώρες της ημέρας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να μειώσουν τον συνωστισμό. Παράλληλα, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες μείωσαν τα δρομολόγια πτήσεων από μεγάλα αεροδρόμια για να αποφύγουν πάρα πολλές ακυρώσεις την τελευταία στιγμή.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης