Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιώργος Κοτρώνης, πρόεδρος Αιτωλικής Αναπτυξιακής: Στην περιοχή μας αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έργα 20 εκατ. ευρώ

Γιώργος Κοτρώνης, πρόεδρος Αιτωλικής Αναπτυξιακής: Στην περιοχή μας αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έργα 20 εκατ. ευρώ
Ο βασικός σκοπός της Αιτωλικής Αναπτυξιακής είναι η διαχείριση των προγραμμάτων Leader και η χρηματοδότηση τόσο δημόσιων φορέων, όσο και ιδιωτικών έργων
Για τις δράσεις της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, καθώς και για την περιοχή ως τουριστικό προορισμό μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Γιώργος Κοτρώνης, πρόεδρος Αιτωλικής Αναπτυξιακής, η οποία έχει μετόχους τους δήμους Ναυπακτίας, Μεσολογγίου, Θέρμου, Δωρίδος και τον Αστακό και δραστηριοποιείται σε αυτές τις περιοχές.
«Ο βασικός σκοπός της Αιτωλικής Αναπτυξιακής είναι η διαχείριση των προγραμμάτων Leader και η χρηματοδότηση τόσο δημόσιων φορέων, όσο και ιδιωτικών έργων. Για πάρα πολλά χρόνια είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της περιοχής. Το Leader “τρέχει” κι ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός και η αρχική χρηματοδότηση ήταν στα 6 εκατ. ευρώ, αυτή τη στιγμή με τις υπερδεσμεύσεις που καταφέραμε να πετύχουμε το πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει 20 εκατ. ευρώ κι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται και από δημόσιους φορείς και από ιδιώτες έργα 20 εκατ. ευρώ», επισημαίνει ο Γ. Κοτρώνης.
Παίρνουμε πρωτοβουλίες και πέρα από τη διαχείριση των προγραμμάτων Leader. Εχουμε επεκτείνει τη δράση μας και τη φιλοσοφία και τις παρεμβάσεις μας δείχνοντας σημεία παρέμβασης που θα μπορούσαν να καθορίσουν τη μελλοντική πορεία του τόπου και σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε παρέμβει όσον αφορά την Καστρόπολη της Ναυπάκτου. Εχουμε βοηθήσει ώστε να γίνει μία προωθημένη προμελέτη για το κομμάτι της παράκαμψης της Καστροπολιτείας μέσω της δημιουργίας ενός τούνελ κι αυτή τη στιγμή αυτό εξελίσσεται», προσθέτει.
«Μία ακόμη πιο σημαντική, θεωρώ, πρωτοβουλία που είναι ακριβώς στο πνεύμα της εποχής και θεωρώ ότι θα δώσει τεράστια υπεραξία στην περιοχή είναι οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει για την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων της γέφυρας στο Αντίρριο και μιλάμε για 160 στρέμματα, τα οποία ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ. Η Αιτωλική έχει καταθέσει μία δημόσια πρόταση και, μάλιστα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και με την Περιφέρεια και τον Δήμο Ναυπακτίας, με στόχο τη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου ή ενός hi-tech πάρκου που αφορά το τρόφιμο. Η πρόταση έχει κατατεθεί και βάζει στο τραπέζι μία πολύ σημαντική παρέμβαση για την περιοχή μας. Είναι στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ, έχουμε κάνει αντίστοιχα συναντήσεις. Το ΤΑΙΠΕΔ προτίθεται να βγάλει διαγωνισμό για το συγκεκριμένο ακίνητο. Η κατεύθυνση που θα δώσει θα καθορίσει και τον τρόπο ανάπτυξης που θα πετύχουμε στην ευρύτερη περιοχή», τονίζει ο Αιτωλικής Αναπτυξιακής.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης