Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Hooper: Οι υψηλές τιμές μειώνουν τη ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών

Hooper: Οι υψηλές τιμές μειώνουν τη ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών
Οι περισσότερες κύριες αεροπορικές εταιρείες της Αμερικής περιόρισαν τα δρομολόγιά τους για το τρίτο τρίμηνο
Oι οικονομικοί ναύλοι εσωτερικού μειώθηκαν για πρώτη φορά φέτος τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Hooper.
Εν τω μεταξύ, οι περισσότερες κύριες αεροπορικές εταιρείες της Αμερικής περιόρισαν τα δρομολόγιά τους για το τρίτο τρίμηνο, κινήσεις που ο αναλυτής της αεροπορικής βιομηχανίας του Bloomberg Intelligence Τζορτζ Φέργκιουσον ερμηνεύει ως απάντηση στην αποδυνάμωση της ζήτησης.
«Οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ και της Ευρώπης μειώνουν τη χωρητικότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς η ζήτηση για πτήσεις μειώνεται με υψηλότερους ναύλους, με τον πληθωρισμό να πιέζει τους καταναλωτές και να μειώνει τη δύναμη των δαπανών», έγραψε ο Φέργκιουσον σε μια ανάλυση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Σύμφωνα με τον Hopper, οι οικονομικοί ναύλοι εσωτερικού είναι επί του παρόντος κατά μέσο όρο 390 $, από 410 $ έναν μήνα πριν. Ο Hopper ορίζει τους ναύλους προϋπολογισμού ως εκείνους που είναι χαμηλότεροι από το 90% των τιμών ναύλου που παρακολουθεί.
Η πτώση, έγραψε ο οικονομολόγος του Hopper, Hayley Berg, είναι σύμφωνη με τα κανονικά εποχιακά πρότυπα. Οι ναύλοι εσωτερικού συνήθως κορυφώνονται τον Μάιο ή τον Ιούνιο πριν πέσουν πριν από την περίοδο εκτός αιχμής στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Ωστόσο, οι ναύλοι εσωτερικού είναι 18% υψηλότεροι από το 2019.
Οι διεθνείς οικονομικοί ναύλοι συνεχίζουν να αυξάνονται και έχουν φτάσει κατά μέσο όρο στα 1.075 δολάρια. Αλλά αυτή η τάση θα πρέπει επίσης να αντιστραφεί σύντομα. Η ζήτηση για διεθνή ταξίδια άρχισε να επιβραδύνεται στα τέλη Μαΐου, έγραψε ο Μπεργκ.
Τα εγχώρια δρομολόγια θα είναι πιθανότατα περίπου στο 90% του επιπέδου του 2019 αυτό το καλοκαίρι, ενώ στις Η.Π.Α. τα διεθνή θα είναι περίπου το 80% του 2018. Μεταξύ των 10 μεγαλύτερων Αμερικανικών αερομεταφορών όλοι εκτός από τις United, Southwest και Hawaiian έχουν πρόσφατα περικόψει τα δρομολόγιά τους.
Η Adobe Digital Insights, σε ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι οι υψηλές τιμές έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τα καλοκαιρινά εγχώρια ταξίδια. Οι κρατήσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο ήταν έκπτωση 2% από το επίπεδο του 2019 έως τον Μάιο. Με τους ναύλους να αυξάνονται κατά 30% από το 2019, οι δαπάνες για αεροπορικά ταξίδια τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 29%.
Η Adobe λαμβάνει τους αριθμούς της από συναλλαγές σε έξι από τις 10 μεγαλύτερες των Η.Π.Α. μεταφορείς και στη συνέχεια με παρέκταση αυτών των στοιχείων για την εκτίμηση της συνολικής αγοράς.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης