Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τουρκία: Οι ξένες αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 308,48% τον Μάιο

Τουρκία: Οι ξένες αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 308,48% τον Μάιο
Ο αριθμός των αλλοδαπών που επισκέφθηκαν την Τουρκία την εν λόγω περίοδο έφτασε τα 11,3 εκατομμύρια.
Ο αριθμός των αλλοδαπών που επισκέφθηκαν την Τουρκία αυξήθηκε κατά 308,48% τον Μάιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Το υπουργείο αποκάλυψε ότι περίπου 3.824.555 άτομα επισκέφθηκαν τη χώρα τον μήνα.
Οι πέντε κορυφαίες επαρχίες των οποίων οι συνοριακές πύλες χρησιμοποιήθηκαν πιο συχνά από ξένους επισκέπτες που έρχονταν στην Τουρκία τον Μάιο ήταν η Κωνσταντινούπολη, η Αττάλεια στις ακτές της Μεσογείου, η βορειοδυτική Αδριανούπολη, η νοτιοδυτική Muğla και το βόρειο Artvin, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου του 2022, ο αριθμός των αλλοδαπών που επισκέπτονται την Τουρκία επίσης αυξήθηκε κατά 207,1% σε ετήσια βάση.

Ο αριθμός των αλλοδαπών που επισκέφθηκαν την Τουρκία την εν λόγω περίοδο έφτασε τα 11,3 εκατομμύρια

Το πρώτο πεντάμηνο του έτους, η Γερμανία κατέλαβε την πρώτη θέση στην αποστολή των περισσότερων τουριστών στην Τουρκία με αύξηση 367,24%, η Βουλγαρία τη δεύτερη με αύξηση 334,88% και η Ρωσία στην τρίτη θέση με αύξηση 49,40% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο. του προηγούμενου έτους.
Η Γερμανία κατέλαβε και πάλι την πρώτη θέση στον αριθμό των τουριστών που ήρθαν στην Τουρκία τον Μάιο με αύξηση 420,62% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ήρθε δεύτερο με αύξηση 4657,99% και τρίτη η Ρωσία με αύξηση 1777,79%
Η Βουλγαρία και το Ιράν ακολούθησαν τη Ρωσία.

Εσωτερικός τουρισμός

Παρά τις αυξήσεις των ξένων αφίξεων τον Μάιο, ο τοπικός τουριστικός τομέας έχει πλέον στραφεί στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για τις αγορές της Ρωσίας και της ΚΑΚ – που γενικά αποτελούν την πλειοψηφία των αφίξεων τουρισμού της Τουρκίας, αλλά έχουν συρρικνωθεί λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ως εκ τούτου, η βιομηχανία θα επικεντρωθεί στην εγχώρια αγορά για την επερχόμενη περίοδο διακοπών του Qurban Bayram, γνωστή και ως Eid al-Adha.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης