Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως να εξοικονομήσετε χρήματα προγραμματίζοντας νωρίτερα τα ταξίδια σας

Πως να εξοικονομήσετε χρήματα προγραμματίζοντας νωρίτερα τα ταξίδια σας
Οι ταξιδιώτες που χρειάστηκαν τέσσερις μήνες ή περισσότερο για να προγραμματίσουν ένα ταξίδι ξόδεψαν σημαντικά λιγότερα καταλύματα και ταξίδια από όσους σχεδίαζαν για λιγότερο από έναν μήνα

Η καλύτερη στιγμή για τον προγραμματισμό οικονομικών διακοπών είναι τώρα με τον πληθωρισμό να τρέχει στο υψηλότερο ποσοστό από το 1981. Οι τιμές των ταξιδιών είναι παντού ανοδικές, από τους ναύλους και τη διαμονή μέχρι τη βενζίνη και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους εξοικονόμησης κόστους ταξιδιού είναι να προγραμματίσει κανείς εκ των προτέρων, σύμφωνα με μια νέα έρευνα σε 1.000 και πλέον ταξιδιώτες με χαμηλό προϋπολογισμό για ταξίδια που διεξήχθη από το VacationRenter.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι κατά μέσο όρο, οι ταξιδιώτες που χρειάστηκαν τέσσερις μήνες ή περισσότερο για να προγραμματίσουν ένα ταξίδι ξόδεψαν σημαντικά λιγότερα καταλύματα και ταξίδια (370 $) από όσους σχεδίαζαν για λιγότερο από έναν μήνα (446 $).
Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (55%) χρειάστηκαν τουλάχιστον έναν μήνα για να προγραμματίσουν εκ των προτέρων τις διακοπές τους, συμπεριλαμβανομένου του 14% που χρειάστηκαν τέσσερις μήνες ή περισσότερο.
Ο εκ των προτέρων προγραμματισμός διακοπών εξοικονομεί χρήματα με διάφορους τρόπους.
Ένας από τους κυριότερους είναι ότι μπορεί κανείς να βρει φθηνότερους αεροπορικούς ναύλους, κάνοντας κράτηση πολύ νωρίτερα για την πτήση.
Ομοίως, υπάρχει επιπλέον χρόνος για σύγκριση τιμών ξενοδοχείων και προορισμών.
Ακόμη και ο προγραμματισμός ενός μήνα νωρίτερα είναι ευεργετικός γιατί δίνει χρόνο να δημιουργήσει κανείς έναν προϋπολογισμό για διακοπές.

Τα βασικά κόστη που πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του είναι:

  • Αεροπορικά εισιτήρια.
  • Κατάλυμα.
  • Μεταφορές (ταξί, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, τρένα, λεωφορεία).
  • Φαγητό και ποτά.
  • Ψυχαγωγία (μουσεία, ξεναγήσεις, ζωντανές παραστάσεις).
  • Ψώνια.

Για τους σκοπούς της έρευνας VacationRenter, οι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό είναι εκείνοι που ξοδεύουν 1.500 $ ή λιγότερα ανά διακοπές. Μεταξύ των ερωτηθέντων, η μέση δαπάνη για διακοπές φιλικές προς τον προϋπολογισμό ήταν 957 $, με το ατομικό κόστος να αναλύεται ως εξής:

  • Μεταφορικά: 204 $.
  • Διαμονή: 236 $.
  • Φαγητό: 200$.
  • Δραστηριότητες: $154.
  • Διασκέδαση: 163 $.

Οι ερωτηθέντες της γενιάς Gen Z είχαν τη φθηνότερη μέση δαπάνη, στα 754 $.
Ακολούθησαν οι millennials ($953) και οι baby boomers ($1.010). Οι ερωτηθέντες του Gen X ξόδεψαν τα περισσότερα με μέσο όρο 1.023 $.
Περισσότεροι από τους μισούς (57%) των ταξιδιωτών πήγαν εκτός πολιτείας, ενώ το 32% παρέμεινε στην πολιτεία και το 11% επισκέφτηκε άλλη χώρα.

Πως να εξοικονομήσετε χρήματα

Όσον αφορά στην εξοικονόμηση χρημάτων στις διακοπές, ακολουθούν οι τρεις κορυφαίες στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες με χαμηλό προϋπολογισμό:

  • Ταξίδεψε εκτός εποχής (53%): Τα ταξίδια εκτός αιχμής σάς βοηθούν να εξοικονομήσετε χρήματα σε καταλύματα, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, εστιατόρια και εκδρομές. Τα μειονεκτήματα είναι η πιθανότητα λιγότερο από ιδανικό καιρό και μειωμένες ώρες λειτουργίας για τοπικά αξιοθέατα.
  • Επέλεξε φθηνότερη μεταφορά (42%): Εάν μάθετε ότι είναι φθηνότερο να οδηγείτε ή να πάρετε τρένο από το να πετάξετε (ή το αντίστροφο), μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα επιλέγοντας τη φθηνότερη επιλογή. Ακόμα κι αν πρέπει να πετάξετε, θα πρέπει να αναζητήσετε αεροπορικές εταιρείες με έκπτωση για να βρείτε την καλύτερη προσφορά.
  • Διαμείνετε με την οικογένεια ή τους φίλους (39%): Αυτός είναι ένας τρόπος όχι μόνο να εξοικονομήσετε χρήματα από το κατάλυμα, αλλά και να μοιραστείτε ποιοτικό χρόνο με άτομα που δεν μπορείτε να βλέπετε πολύ συχνά.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης