Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αλλαγές στα συμβόλαια των αερομεταφορών, το leasing δυσκολεύει

tags :
Αλλαγές στα συμβόλαια των αερομεταφορών, το leasing δυσκολεύει
Το σκηνικό βιβλικής καταστροφής στον κλάδο των αερομεταφορών οδηγεί σε αυξήσεις στα ασφάλιστρα και πρόσθετους κανόνες ασφαλείας σε αερολιμένες

Επταπλάσιες της βιβλικής καταστροφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Κέντρου της Νέας Υόρκης WTC το 2001 υπολογίζουν τις απώλειες από τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας, οι αναλυτές του μπρόκερ (αντ)ασφαλίσεων Gallagher ενώ θα χρειαστούν αποθεματικά τετραπλάσια των κεφαλαίων τουWTC.
Αξίες αεροσκαφών ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ περιδινίζονται παγκοσμίως με την Ρωσία να εκπροσωπεί περίπου το 3% της αξίας των 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων που βρίσκεται σε κίνδυνο.
Προσθέτως, αναλυτές άλλων μεγάλων μπροκεράδικων πρόσφατα εξέπεμψαν σήματα κινδύνου προειδοποιώντας ότι οι αξιώσεις από τις κατασχέσεις των αεροσκαφών και την απαγόρευση να εξέλθουν της ρωσικής εδαφικής κυριαρχίας εξαιτίας του πολέμου θα ξεπεράσουν σημαντικά τις αξιώσεις που από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου καθώς οι αξίες τους ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπερμερίδια Ρώσων στο leasing, και αλλαγές κανονισμών

Οι Ρώσοι αερομεταφορείς μισθώνουν δυσανάλογα υψηλό ποσοστό αεροσκαφών σε σχέση με αυτό που εκμεταλλεύονται. Παγκοσμίως το 51% των αεροσκαφών είναι μισθωμένα. Μισθωμένα στην Ρωσία είναι το 86% των αεροσκαφών ενώ στις ΗΠΑ μόνο το 21%. Στην Ευρώπη μισθωμένο είναι το 61% του στόλου ενώ στην Ινδία και την Βραζιλία, μαζί το 85%.
Η έκρηξη της αβεβαιότητα και η πυροδότηση των αεροπορικών κινδύνων νομοτελειακά θα προκαλέσει μεγάλο αντίκτυπο στα ασφαλιστήρια συμβόλαια στον τομέα των αερομεταφορών, οδηγώντας μεταξύ άλλων σε αύξηση της ζήτησης των καλύψεων από τις επιχειρήσεις χρονομίσθωσης, αλλά και αυξήσεις στα ασφάλιστρα που μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα το 40% αναφέρει μελέτη της CE Noticias Financieras. Επί πλέον οι πάροχοι υπηρεσιών αναμένεται να ενισχύσουν τις πολιτικές ελέγχου ώστε να διασφαλίσουν ότι οι λειτουργίες των αεροδρομίων και των αεροσκαφών είναι ασφαλείς.
Η S&P Global εκτίμησε πρόσφατα ότι οι ζημίες για την ασφαλιστική αγορά από τις πολεμικές συγκρούσεις Ρώσων – Ουκρανών 16 και 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ναι, μεν ο κλάδος των αερομεταφορών είναι πολύ εξειδικευμένος με πολύ εξειδικευμένες καλύψεις, ο αντίκτυπος των απωλειών ωστόσο θα περάσει και σε άλλους κλάδους.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης