Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αγοραστός (Θεσσαλία): Μόνο με μεγάλες ταχύτητες μπορεί η οικονομία, η κοινωνία, αλλά και οι θέσεις εργασίας να σωθούν

Αγοραστός (Θεσσαλία): Μόνο με μεγάλες ταχύτητες μπορεί η οικονομία, η κοινωνία, αλλά και οι θέσεις εργασίας να σωθούν
«Η χώρα πρέπει να επενδύσει πλέον στην αυτάρκεια και επάρκεια νερού, ενέργειας και προϊόντων»
Για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι περιφέρειες, για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και για τα έργα που δρομολογούνται στην περιφέρεια Θεσσαλίας μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός.
«Εμείς τα τελευταία 11 χρόνια στην περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε 249 χιλιάδες έργα, δράσεις, προγράμματα, ενισχύσεις. Αυτή τη στιγμή ζούμε μια νέα κατάσταση που απαιτεί αλλαγές όσον αφορά την ταχύτητα. Μόνο με μεγάλες ταχύτητες μπορεί η οικονομία, η κοινωνία, αλλά και οι θέσεις εργασίας να σωθούν. Αλλά ταυτόχρονα απλοποίηση, αυτοματισμό και έναν ρυθμό που πρέπει να έχουμε ούτως ώστε να μη χάνονται πόροι, θέσεις εργασίας…», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Αγοραστός. «Δεν μας τα έχουν εγκρίνει όλα τα περιφερειακά προγράμματα και χρειάζεται να τα εγκρίνουν άμεσα ούτως ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να βγάλουμε γρήγορα τις προσκλήσεις», προσθέτει.
«Χρειαζόμαστε παρεμβάσεις για να είμαστε αυτάρκεις. Η χώρα πρέπει να επενδύσει πλέον στην αυτάρκεια και επάρκεια νερού, ενέργειας και προϊόντων. Δεν έχουν εγκαταλειφθεί τα έργα, αλλά έχουν μειώσει ρυθμούς», λέει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. «Προβλέπουμε τους μελλοντικούς κινδύνους και κάνουμε έργα για να αποφύγουμε τους μελλοντικούς κινδύνους», συμπληρώνει.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης