Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι πλήττει τη ζήτηση στα αεροπορικά ταξίδια της Ευρώπης

Τι πλήττει τη ζήτηση στα αεροπορικά ταξίδια της Ευρώπης
Η επιβράδυνση των πωλήσεων έχει συνδυαστεί με δεκάδες χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων για να θολώσει τις προοπτικές για τον κλάδο που ήδη λυγίζει λόγω της αναζωπύρωσης του αριθμού των επιβατών
Η ζήτηση για πτήσεις έχει μειωθεί σημαντικά μεταξύ ορισμένων από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, καθώς η αναστάτωση στον κλάδο των αερομεταφορών πλήττει την όρεξη των ανθρώπων για ταξίδια.
Ειδικότερα, οι κρατήσεις που έγιναν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου για πτήσεις εντός Ευρώπης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ήταν 44% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2019. Αυτό αναφέρουν τα πρόσφατα στοιχεία της ForwardKeys.
Η εν λόγω πτώση αποτελεί μια αξιοσημείωτη μετατόπιση από την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, όταν οι κρατήσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πλησίαζαν να ακολουθήσουν τα επίπεδα του 2019, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετώπισαν αύξηση της ζήτησης μετά την άρση όλων των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη.
Τα δεδομένα προέρχονται από μια βάση δεδομένων έκδοσης εισιτηρίων σε όλη τη βιομηχανία και περιλαμβάνουν όλους τους μεγάλους εθνικούς αερομεταφορείς όπως η Lufthansa, η British Airways και η Air France.
Αλλά δεν έχει πωλήσεις από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους όπως η Ryanair ή η easyJet, που έχουν αναφέρει μερικές από τις ισχυρότερες απαιτήσεις αυτό το καλοκαίρι.
Η επιβράδυνση των πωλήσεων έχει συνδυαστεί με δεκάδες χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων για να θολώσει τις προοπτικές για τον κλάδο που ήδη λυγίζει λόγω της αναζωπύρωσης του αριθμού των επιβατών.
Από τις 30 Μαΐου, οι συνολικές κρατήσεις για πτήσεις εντός Ευρώπης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που έγιναν σε οποιοδήποτε σημείο του τρέχοντος έτους ήταν 17% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2019.
Ωστόσο, επτά εβδομάδες αργότερα, αυτή η διαφορά είχε διευρυνθεί άλλες 5 ποσοστιαίες μονάδες στο 22%.
Σημειώνεται ότι το Λονδίνο και το Άμστερνταμ, δύο πρωτεύουσες όπου τα αεροδρόμια έχουν υποστεί ιδιαίτερα σοβαρές διαταραχές, έχουν πληγεί περισσότερο με επιβράδυνση κατά 11 και 13 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης