Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αυτή η χώρα της Ευρώπης επενδύει στον τουρισμό προσβασιμότητας

Αυτή η χώρα της Ευρώπης επενδύει στον τουρισμό προσβασιμότητας

Η ευρωπαϊκή χώρα δίνει προτεραιότητα και επενδύει ευρέως σε προσβάσιμες εγκαταστάσεις αναψυχής και τουρισμού

Οι τουρίστες που αναζητούν ταξίδια χωρίς εμπόδια μπορούν να απολαύσουν μια πληθώρα επιλογών στη Γερμανία. Η ευρωπαϊκή χώρα δίνει προτεραιότητα και επενδύει ευρέως σε προσβάσιμες εγκαταστάσεις αναψυχής και τουρισμού.
«Η Γερμανία έχει θέσει την προσβασιμότητα σε σταθερή προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια, δήλωσε η Yamina Sofo, διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ στο Γερμανικό Εθνικό Γραφείο Τουρισμού (GNTO), το περιφερειακό γραφείο του GNTB.
Αναγνωρίσαμε τα κενά στην προσβασιμότητα στις πολιτιστικές και τουριστικές μας εμπειρίες που μας οδήγησαν να συνεργαστούμε με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, παρόχους καταλυμάτων και διαχειριστές τοποθεσιών για να αναπτύξουμε τις προσφορές μας.
Αυτό οδήγησε σε αλλαγές όπως η εισαγωγή κτιριακών ράμπων σε ιστορικούς χώρους, η διασφάλιση της διαθεσιμότητας braille και ηχητικού περιγραφικού κειμένου, η διεύρυνση των διαδρόμων, η δημιουργία πάρκινγκ και τουαλετών για άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλα.
Οι αναθεωρήσεις μας έχουν ανοίξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα, προβλήματα όρασης και ακοής και μαθησιακές δυσκολίες».
Η Γερμανία διαθέτει ένα ευρύ φάσμα περιπετειωδών προσφορών για ταξιδιώτες που αναζητούν αυξημένα επίπεδα προσβασιμότητας και η πρωτοβουλία της «Τουρισμός για όλους» καθιστά ακόμη πιο εύκολη την εύρεση τους, με επτά τύπους επισκεπτών:

  • Μειωμένη κινητικότητα.
  • Χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.
  • Μειωμένη ακοή.
  • Κώφωση.
  • Προβλήματα όρασης.
  • Τύφλωση.
  • Μαθησιακές δυσκολίες.

Μόνο μία από τις επιλογές που μπορούν να απολαύσουν οι ταξιδιώτες περιλαμβάνει το Εθνικό Πάρκο του Βαυαρικού Δάσους, το οποίο είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο της Γερμανίας.
Τον Ιούλιο, η δέσμευση ανέβηκε στο επόμενο επίπεδο με μια ομάδα φοιτητών να αφιερώνουν τον χρόνο τους στο ξεκαθάρισμα και τη δημιουργία μονοπατιών που βοηθούν περαιτέρω την προσβασιμότητα.
Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την κατασκήνωση της άγριας φύσης, το δασικό σπίτι και τα καλά εξοπλισμένα κέντρα του εθνικού πάρκου.
Μία από τις επιλογές που μπορούν να απολαύσουν οι ταξιδιώτες περιλαμβάνει το Εθνικό Πάρκο του Βαυαρικού Δάσους, το οποίο είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο της Γερμανίας.
Τον Ιούλιο, η δέσμευση ανέβηκε στο επόμενο επίπεδο με μια ομάδα φοιτητών να αφιερώνουν τον χρόνο τους στο καθάρισμα και τη δημιουργία μονοπατιών που βοηθούν περαιτέρω την προσβασιμότητα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης