Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μεταξάς (Metaxa Hospitality Group): Η βιωσιμότητα αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα για τον όμιλό μας

Μεταξάς (Metaxa Hospitality Group): Η βιωσιμότητα αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα για τον όμιλό μας
Η βιωσιμότητα αποτελούσε και αποτελεί πάντα μια διαχρονική προτεραιότητα για τον όμιλο
Για τη βιωσιμότητα που βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του ξενοδοχειακού ομίλου του οποίου ηγείται, καθώς και για τα δύο προγράμματα «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» και «Βιώσιμες Προμήθειες» που υλοποιεί ο όμιλος μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Ανδρέας Μεταξάς, πρόεδρος του Metaxa Hospitality Group.
«Για εμάς η βιωσιμότητα αποτελούσε και αποτελεί πάντα μια διαχρονική προτεραιότητα. Από το 1975 αυτή ήταν η φιλοσοφία της στρατηγικής μας. Όμως αποδεδειγμένο track record της βιωσιμότητας ήταν το 1999, ο πρώτος Απολογισμός Βιωσιμότητας. Τότε ήταν ρομαντισμός, σήμερα είναι ρεαλισμός», επισημαίνει ο Ανδρέας Μεταξάς και συνεχίζει, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία»: «Ουσιαστικά καλλιεργούμε τους κήπους που έχουμε δημιουργήσει στους ελεύθερους χώρους που έχουν οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες, με πρότυπες βιώσιμες πρακτικές, βιολογικά βότανα, φρούτα, λαχανικά. Οι καλλιέργειες γίνονται με γνώμονα να ενισχυθεί και το έδαφος, δεν φυτεύεται δηλαδή το ίδιο πράγμα στο ίδιο σημείο κ.λπ. Αυτά τα τρόφιμα, τα λαχανικά και τα φρούτα που παράγονται τροφοδοτούν κάποια εστιατόρια του κάθε ξενοδοχείου. Περίπου 22.000 γεύματα είναι η παραγωγή που έχει το Creta Maris μόνο από τον κήπο μας».
«Οι “Βιώσιμες Προμήθειες” έχουν να κάνουν με ανθρώπους που μαζί ανακαλύπτουμε πράγματα. Αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συνιστώσες του τουρισμού και των ξενοδοχείων, η “πράσινη” μετάβαση. Συνοδοιπόροι μας είναι οι προμηθευτές που συνεργαζόμαστε χρόνια. Είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόζουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και όραμά μας είναι να είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που θα το κάνουμε», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Metaxa Hospitality Group.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης