Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αλιφιεράκης (Επιμελητήριο Ηρακλείου): Ιδιαίτερα στον χώρο του τουρισμού υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού

Αλιφιεράκης (Επιμελητήριο Ηρακλείου): Ιδιαίτερα στον χώρο του τουρισμού υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού
Ιδιαίτερα στον χώρο του τουρισμού υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού
Για τις επιδόσεις του τουρισμού, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εν γένει, καθώς και για την έλλειψη προσωπικού στον κλάδο μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Μανώλης Αλιφιεράκης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
«Ο τουρισμός πάει πολύ καλά. Για να μιλήσουμε για τουρισμό, πρέπει να έχουμε τουρισμό, σημαντικό αυτό. Το θέμα είναι ότι συρρικνώνεται η κερδοφορία από την αύξηση της ενέργειας και από την αύξηση των τροφίμων. Υπάρχει αυτό το πρόβλημα που στον καταναλωτή “χτυπάει” πολύ χειρότερα, αλλά και στις επιχειρήσεις έχει να κάνει με δυσκολία στην προσαρμογή και των τιμοκαταλόγων και ό,τι έχει σχέση με αυτό…», επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
«Σίγουρα θα βοηθήσει το Ταμείο Ανάκαμψης. Το θέμα είναι ποιες επιχειρήσεις θα βοηθήσουν. Θα βοηθήσουν σίγουρα μεγάλες επιχειρήσεις, θα βοηθήσουν συνενώσεις μεγάλων επιχειρήσεων και δάνεια θα μπορούν να πάρουν αυτοί οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα. Και δυστυχώς δεν είναι πολλές οι επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, είναι αρκετά περιορισμένες. Είναι απογοητευτικό το νούμερο», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Αλιφιεράκης.
«Όσον αφορά το ΕΣΠΑ και προγράμματα που είναι ήδη σε εξέλιξη, ιδιαίτερα στη μικρή ξενοδοχία που εμείς έχουμε αρκετά καταλύματα, το κόστος έχει υπερδιπλασιαστεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν και οι ίδιες οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στον προϋπολογισμό αυτόν τον οποίο έχουν κι αν μπορέσουν, η επιδότηση δεν θα είναι αυτή, θα είναι λιγότερη από το ήμισυ από αυτό που είχαν προϋπολογίσει. Όλη αυτή η κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και στις επιχειρήσεις έχει ένα άλλο αποτύπωμα που είναι αρκετά δύσκολο για να το ξεπεράσουν σε αυτή τη φάση. Ιδιαίτερα στον χώρο του τουρισμού υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Λείπουν αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας», προσέθεσε.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης