Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ισχυρή ζήτηση για το νέο W Costa Navarino - Οι νέες επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ

Ισχυρή ζήτηση για το νέο W Costa Navarino - Οι νέες επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ
Το W Costa Navarino, το οποίο ενισχύει την παρουσία της Marriott στην Ελλάδα, διαθέτει 246 μοντέρνα δωμάτια, σουίτες και βίλες, πολλές από τις οποίες με ιδιωτικές πισίνες
Με ισχυρή ζήτηση μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες το W Costa Navarino, το πρώτο ξενοδοχείο της W Hotels στην Ελλάδα, μέλους του χαρτοφυλακίου Marriott Bonvoy, στο Navarino Waterfront, τη νέα περιοχή ανάπτυξης της Costa Navarino.
Το W Costa Navarino, το οποίο ενισχύει την παρουσία της Marriott στην Ελλάδα, διαθέτει 246 μοντέρνα δωμάτια, σουίτες και βίλες, πολλές από τις οποίες με ιδιωτικές πισίνες. Δίπλα στο νέο ξενοδοχείο αναπτύσσεται η Navarino Agora, μια ανοικτή αγορά με επιλεγμένα καταστήματα, street food, υπαίθριο σινεμά και πολλά happenings. Η νέα προσθήκη στην Costa Navarino έρχεται για να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία του επισκέπτη με μια πληθώρα νέων εμπειριών, με τη λειτουργία της Agora να έχει τοποθετηθεί για την προσεχή άνοιξη.

Τα επόμενα βήματα

Στην όμορη περιοχή, το Navarino Bay, μια από τις ολοκληρωμένες περιοχές ανάπτυξης της Costa Navarino, σήμερα φιλοξενείται το γήπεδο 18 οπών Bay Course, που εγκαινιάστηκε το 2011 και σχεδιάστηκε από το διάσημο αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ, Robert Trent Jones Jr. Επιπλέον, φιλοξενείται το υπόσκαφο Bay Clubhouse, το οποίο λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2019 και βραβεύτηκε ως «Clubhouse of the Year 2020» από το περιοδικό Golf Inc.
Στην περιοχή Navarino Bay αναπτύσσεται το πρώτο Mandarin Oriental στην Ελλάδα, το οποίο θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες το 2023. Το Mandarin Oriental, Costa Navarino, το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές resort θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, καθώς και πέντε εστιατόρια και μπαρ.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Navarino Hills όπου τον Φεβρουάριο του 2022 τα δύο νέα γήπεδα -σε συνολική έκταση 1.250 στρεμμάτων- υποδέχθηκαν τους πρώτους λάτρεις του γκολφ. Σχεδιασμένα από τον δύο φορές πρωταθλητή Masters και θρύλο του Ryder Cup, José Mariá Olazábal, τα δύο γήπεδα 18 οπών – The International Olympic Academy Golf Course και The Hills Course- ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε τέσσερα, όλα σε μέγιστη απόσταση 13 χιλιομέτρων μεταξύ τους. Από κοινού με τα signature γήπεδα, The Dunes Course και The Bay Course, τα δύο νέα γήπεδα ενισχύουν τη θέση της Costa Navarino ως ένας από τους νεότερους προορισμούς γκολφ στην Ευρώπη.
Η επόμενη φάση επενδύσεων της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. αφορά το Navarino Blue, στην περιοχή του Ριζόμυλου, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας. Η περιοχή είναι ήδη οριοθετημένη ως τμήμα της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας. Στόχος είναι να αναπτυχθούν θεματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα που θα προσφέρουν πληθώρα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας.
Υψηλές πληρότητες καταγράφουν και τα άλλα δύο ξενοδοχεία που λειτουργούν στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή ανάπτυξης της Costa Navarino, το The Westin Resort και το The Romanos, a Luxury Collection Resort. Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, ο συγκρίσιμος τζίρος της Costa Navarino για το 2022 εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένος κατά 30% σε σχέση με το 2019, με το ύψος των επενδύσεων της ΤΕΜΕΣ για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και έχουν δρομολογηθεί μέχρι σήμερα -συμπεριλαμβανομένων του W, του Mandarin Oriental και της Navarino Agora- να διαμορφώνεται στα 850 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση ανάπτυξης και των πέντε περιοχών στην Costa Navarino (Navarino Dunes, Navarino Waterfront, Navarino Bay, Navarino Hills, Navarino Blue), το σύνολο των επενδύσεων αναμένεται να ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ.

Οι κατοικίες

Σημαντικό ατού για την ανάπτυξη της Costa Navarino αποτελούν οι κατοικίες Costa Navarino Residences, οι οποίες έχουν πλέον εδραιωθεί ως μία από τις πιο ολοκληρωμένες, ποιοτικές και παράλληλα ελκυστικές οικιστικές προτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γι’ αυτό άλλωστε στο προσεχές διάστημα, η ΤΕΜΕΣ, φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, ετοιμάζει και θα παρουσιάσει νέες οικιστικές προτάσεις.
Για τις βίλες υπάρχει μεγάλο και διαρκές ενδιαφέρον, από ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από την κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και φυσικά από την Ελλάδα. Ολες οι βίλες έχουν ιδιωτική πισίνα και αναπτύσσονται σε μεγάλα οικόπεδα, σε 3 διαφορετικές γειτονιές εντός του Navarino Dunes (της πρώτης περιοχής ανάπτυξης της Costa Navarino), οι οποίες ονομάζονται Sea Dunes, Olive Grove και Rolling Greens. Έχουν μοναδική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, τους ελαιώνες, τους γύρω λόφους αλλά και το γήπεδο γκολφ The Dunes Course. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη και όταν αναπτυχθούν όλες οι βίλες εντός του Navarino Dunes (με συνολική έκταση 1.300 στρέμματα), η κάλυψη δεν θα ξεπεράσει το 10% της έκτασης διασφαλίζοντας ότι το 90% παραμένει ακάλυπτο, με κύρια χρήση το φυσικό ή το οργανωμένο πράσινο.
Οι βίλες στη Sea Dunes βρίσκονται λίγα μόλις μέτρα από την παραλία σε οικόπεδα που ξεκινούν από 1.550τ.μ. και έχουν 5-7 υπνοδωμάτια. Οι βίλες στην Olive Grove έχουν πανοραμική θέα στο Ιόνιο πέλαγος, στο γήπεδο The Dunes Gourse και στους ελαιώνες, αναπτύσσονται σε οικόπεδα που ξεκινούν από 1.350τ.μ. και διαθέτουν 4-6 υπνοδωμάτια.
Οι βίλες στις 2 αυτές γειτονιές είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν ιδιωτικότητα, άνεση και μεγάλους χώρους. Προσφέρονται από σχεδίου και παρέχουν στους ιδιοκτήτες πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης.
Οι βίλες στη Rolling Greens κυμαίνονται από 235τ.μ έως 295τ.μ., έχουν 3 ή 4 υπνοδωμάτια, σε οικόπεδα επιφάνειας από 700τ.μ έως 1300τ.μ. Οι βίλες πωλήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο από το λανσάρισμά τους, με τη ζήτηση να ξεπερνά την προσφορά. Οι κατοικίες αυτές σε αντίθεση με τις κατοικίες στις άλλες δύο γειτονιές αναπτύσσονται όλες μαζί από την εταιρεία και παραδίδονται «με το κλειδί στο χέρι» (turn-key), ενώ έχουν και το πλεονέκτημα ότι μπορούν να διατεθούν για βραχυχρόνια ενοικίαση με ειδικούς όρους, σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα. Η κατασκευή των κατοικιών στη νέα γειτονιά είναι σε εξέλιξη, με παράδοση από το 1o τρίμηνο του 2023. Στο σύνολο έχουν πουληθεί πάνω από το 70% των κατοικιών.
Τα branded διαμερίσματα, The Residences at The Westin Resort Costa Navarino αποτελούν μια πρόταση που συνδυάζει ιδανικά τη χρήση με την επένδυση. Την πρόταση αυτή, ακολουθώντας τις τάσεις της διεθνούς αγοράς, παρουσίασε η Costa Navarino για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, με επιτυχία, προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο σε αγοραστές από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Έχει πωληθεί πάνω από το 85% των διαμερισμάτων.

Το προφίλ του W

Το νέο ξενοδοχείο απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες και εφήβους που έχουν κλείσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με τη φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών, σε μια συναρπαστική τοποθεσία, όπου οι δράσεις και τα happenings που διοργανώνονται, διαδέχονται τις στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.
Στο W Costa Navarino οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί χώροι γίνονται ένα, ισορροπώντας ανάμεσα στην παράδοση και τον μοντερνισμό.
Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του W Costa Navarino αποτελεί έργο του Γραφείου Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη, με τα τοπικά υλικά να πρωταγωνιστούν σε ένα διαχρονικό σχέδιο που δένει αρμονικά με την πλούσια βλάστηση και τις φυτεμένες στέγες, ακολουθώντας τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης της Costa Navarino.
Στα δωμάτια, τους κοινόχρηστους χώρους και την Platía – το σημείο συνάντησης του resort- κυριαρχεί μια σύγχρονη προσέγγιση σε παραδοσιακές τεχνοτροπίες, με τον σχεδιασμό να έχει την υπογραφή του γραφείου MKV Design, με έδρα το Λονδίνο.
Τα γραφεία Τομπάζη και K-Studio σχεδίασαν από κοινού το beach club Parelía και την Platía, μία σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής πλατείας ενός μεσσηνιακού χωριού, ενώ το γραφείο K-Studio σχεδίασε και τους εσωτερικούς χώρους στο Parelía. Την εσωτερική διακόσμηση του εστιατορίου-μπαρ Between ανέλαβε το γραφείο Interior Design Laboratorium.
Η σύγχρονη τέχνη έχει έντονη παρουσία σε όλους τους χώρους του W Costa Navarino. Τη δημιουργία και επιμέλειά της έχει αναλάβει ο Poka-Yio, εικαστικός και επιμελητής εκθέσεων, σε συνεργασία με μία ομάδα νέων και ανερχόμενων καλλιτεχνών και φοιτητών του 12ου Εργαστηρίου, LAB12, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης