Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πατούλης: Θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε, πέραν του καλοκαιριού, και σε άλλες περιόδους τον παγκόσμιο ασθενή

Πατούλης: Θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε, πέραν του καλοκαιριού, και σε άλλες περιόδους τον παγκόσμιο ασθενή
O silver tourism είναι ο τουρισμός που μπορεί να αφορά ανθρώπους άνω των 60-65 ετών που θέλουν να ταξιδέψουν, που θέλουν να ζήσουν
Για τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς και για την αλλαγή της φιλοσοφίας των ταξιδιωτών μετά την πανδημία μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας (ΕΛΙΤΟΥΡ), Γιώργος Πατούλης.
«Αυτή τη στιγμή και μετά την πανδημία έχει αλλάξει η φιλοσοφία του παγκόσμιου πολίτη, ο οποίος πλέον θεωρεί ότι σε αυτή τη ζωή είμαστε σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη περίοδο. Στην εποχή που θέλει βεβαίως να ταξιδέψει μετά από 2,5 χρόνια ουσιαστικής καραντίνας, αλλά και συγχρόνως να νιώθει ασφαλής εκεί που θα πάει, αλλά και να κοιτάξει λίγο περισσότερο την ίδια του τη ζωή, την ίδια του την ασφάλεια για τη μακροζωία ή και την ευζωία και ακριβώς σε αυτό θα πρέπει εμείς να δημιουργήσουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό αφήγημα, το οποίο να έχει και περιεχόμενο και ουσία.
O silver tourism είναι ο τουρισμός που μπορεί να αφορά ανθρώπους άνω των 60-65 ετών που θέλουν να ταξιδέψουν, που θέλουν να ζήσουν. Προφανώς εδώ στη χώρα του Ιπποκράτη, των σύγχρονων ιατρών που έχουν γίνει πρεσβευτές στα μεγαλύτερα υγειονομικά συστήματα του κόσμου, μπορούμε να δώσουμε να αντιληφθούν ότι εκτός από τη θάλασσα και τον ήλιο, έχουμε καλή διατροφή, έχουμε καλά προγράμματα για την άθληση, αλλά έχουμε και πολύ καλή υγεία, είτε σε επίπεδο ευζωίας, είτε σε επίπεδο αντιμετώπισης οποιασδήποτε κατάστασης μπορεί να τύχει», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πατούλης.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολύ καλοί γιατροί πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς σε πολύ σημαντικά επιστημονικά παγκόσμια κέντρα. Εχουμε πλέον νοσοκομεία τα οποία μπορούν να στηρίξουν κάποιες επεμβάσεις και δεν έχουν τίποτα απολύτως να ζηλέψουν από πολύ σημαντικές χώρες στα ζητήματα αυτά, με πολύ σημαντικούς γιατρούς και πολύ καλή, εκτός από ποιότητα, και τιμή. Θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε πέραν του καλοκαιριού και σε άλλες περιόδους τον παγκόσμιο ασθενή», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΛΙΤΟΥΡ.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης