Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Θάνος (περιφέρεια Κ. Μακεδονίας): Στα σκαριά μια επένδυση 50 εκατ. ευρώ στις οπτικοακουστικές παραγωγές

Θάνος (περιφέρεια Κ. Μακεδονίας): Στα σκαριά μια επένδυση 50 εκατ. ευρώ στις οπτικοακουστικές παραγωγές
Το Film Office ήταν μια στρατηγική που διαμόρφωσε από τις πρώτες η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το ΕΚΟΜΕ
Για την πορεία του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς και για τη δημιουργία του Film Office στη Θεσσαλονίκη μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, στον Alpha 98,9, ο Αλέξανδρος Θάνος, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας.
«Πληγωθήκαμε αρκετά από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Χάσαμε περίπου 1 εκατ. επιβάτες από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” εξαιτίας του πολέμου. Ηταν αρκετά μοχλευμένη στη ρωσική αγορά η βόρεια Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία ειδικότερα όλο το προηγούμενο διάστημα. Εμείς είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο κενό για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις και φαίνεται να το καταφέρνουμε. Φαίνεται ότι οι καλοκαιρινοί μήνες κάλυψαν αυτό το κενό, είδαμε και από τον οδικό άξονα τουρίστες, όπως παραδοσιακά έχει η Κεντρική Μακεδονία. Περίπου το 70% είναι οδικός τουρισμός σε εμάς», επισημαίνει ο Αλέξανδρος Θάνος, λέγοντας πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποκτά σταδιακά εξωστρέφεια. «Δουλεύει πολύ καλά η Θεσσαλονίκη, δουλεύει καλύτερα από το 2019 η Θεσσαλονίκη από τον Μάιο και μετά», προσθέτει.
«Το Film Office ήταν μια στρατηγική που διαμόρφωσε από τις πρώτες η περιφέρειά μας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το ΕΚΟΜΕ, ο οποίος δίνει αυτά τα κίνητρα, τα οποία πρέπει να τα δουλέψουμε κι εμείς ως περιφέρειες. Είδαμε 4 μεγάλες παραγωγές μέσα σε περίπου 11 μήνες, αρκετά εκατομμύρια άμεσα οφέλη σε ευρώ για την περιοχή. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχουμε δημιουργήσει ένα μικρό hub οπτικοακουστικών παραγωγών. Είναι στα σκαριά μια μεγάλη επένδυση, άνω των 50 εκατ. ευρώ, σε βάθος τετραετίας στο κομμάτι των στούντιο, της εκπαίδευσης, των νέων τεχνολογιών πάνω στα οπτικοακουστικά, ένας πολυχώρος δραστηριοτήτων που θα λειτουργεί και σε επιμορφωτικό επίπεδο και στο κομμάτι το παραγωγικό», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας. «Η Θεσσαλονίκη αποκτά έναν πρωταγωνιστικό ρόλο», προσθέτει.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης