Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποια χώρα υποδέχθηκε περισσότερους τουρίστες το 2022

Ποια χώρα υποδέχθηκε περισσότερους τουρίστες το 2022
Η Δομινικανή Δημοκρατία ήταν στην κορυφή της λίστας
Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι η μόνη χώρα που υποδέχθηκε περισσότερους επισκέπτες το 2022 σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία ταξιδιωτικών αναλύσεων ForwardKeys.
Η εταιρεία ανέλυσε δεδομένα αεροπορικών εισιτηρίων που συνδυάζουν αφίξεις έως τις 18 Οκτωβρίου με κρατήσεις μέχρι το τέλος του έτους και τα συνέκρινε με το 2019 για να δει ποιες χώρες ήταν οι καλύτερες επισκέψεις το 2022.
Η Δομινικανή Δημοκρατία ήταν στην κορυφή της λίστας και ήταν η μόνη χώρα που αύξησε τον αριθμό των τουριστών της σε σύγκριση με το 2019, με 5% περισσότερες αφίξεις φέτος.
Ακολούθησαν η Τουρκία, η Κόστα Ρίκα και το Μεξικό, διατηρώντας όλες τον ίδιο αριθμό επισκεπτών φέτος σε σύγκριση με το 2019.

Η θέση της Ελλάδα

Στην πέμπτη και έκτη θέση βρέθηκαν η Τζαμάικα και το Πακιστάν, και οι δύο με 5% λιγότερες αφίξεις τουριστών, με το Μπαγκλαντές στην έβδομη με -8%, ακολουθούμενη από την Ελλάδα με -12%, την Αίγυπτο με -15% και την Πορτογαλία με -16%.
Στο top 20 ήταν επίσης τα ΗΑΕ, η Κολομβία, το Κατάρ, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Βραζιλία, η Δανία, η Ελβετία και η Σουηδία.
Η ForwardKeys είπε ότι η ισχυρή εκπροσώπηση των χωρών της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής στην κορυφή της λίστας «αντανακλά τη σχετική ισχύ της εξερχόμενης αγοράς των ΗΠΑ».
Η εταιρεία ανέφερε ότι η ανάκαμψη από την πανδημία ήταν η ισχυρότερη ταξιδιωτική τάση φέτος, βοηθούμενη από τη μειωμένη ζήτηση που οδήγησε σε αυξημένη επιθυμία για έξοδο στο εξωτερικό, αναβίωση των επαγγελματικών ταξιδιών και σημαντικές παγκόσμιες εκδηλώσεις όπως η World Expo στο Ντουμπάι και η Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA στο Κατάρ.
Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας ότι η παραλλαγή Omicron, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η διακοπή του αεροδρομίου οδήγησαν σε καθυστέρηση της ανάκαμψης.

Οι κορυφαίες πόλεις προορισμού

Μεταξύ των κορυφαίων πόλεων προορισμού, η Αττάλεια είχε την υψηλότερη απόδοση και υποδέχτηκε 66% περισσότερους επισκέπτες από ό,τι το 2019.
Ακολούθησε το San Jose Cabo με άνοδο 21%, το Puerto Vallarta σημείωσε άνοδο 13%, η Punta Cana σημείωσε άνοδο 12%, το San Salvador σημείωσε άνοδο 10% και το Κανκούν 9%.
Η ForwardKeys είπε ότι η «εξαιρετική απόδοση» της Αττάλειας βοήθησε η αδυναμία της τουρκικής λίρας και η πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης να παραμείνει σχετικά ανοιχτή στον τουρισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης