Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι δείχνουν τα δεδομένα του Trip.com για τα υπερατλαντικά ταξίδια στην Ευρώπη

Τι δείχνουν τα δεδομένα του Trip.com για τα υπερατλαντικά ταξίδια στην Ευρώπη
Οι κρατήσεις ξενοδοχείων στην Ευρώπη από Αμερικανούς ταξιδιώτες αυξήθηκαν κατά 111%

Απογειώθηκαν στην κυριολεξία τα υπερατλαντικά ταξίδια τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τα δεδομένα κρατήσεων από την Trip.com.
Από τότε που οι ΗΠΑ άνοιξαν ξανά τα σύνορα τους σε διεθνείς ταξιδιώτες, το Trip.com γνώρισε μια έκρηξη ταξιδιών, σε σύγκριση με τα στατιστικά κρατήσεων από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Οκτώβριο του 2022. Στην διάρκεια των 12 μηνών:

Κρατήσεις ξενοδοχείων

  • Οι κρατήσεις ξενοδοχείων στην Ευρώπη από Αμερικανούς ταξιδιώτες αυξήθηκαν κατά 111%.
  • Οι κρατήσεις ξενοδοχείων στις ΗΠΑ από Βρετανούς ταξιδιώτες αυξήθηκαν κατά 382%.

Οι Αμερικανοί επέστρεψαν στην Ευρώπη

Όπως υπογραμμίζει ο Rich Sun, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Trip.com για την Αμερική, «οι Αμερικανοί επέστρεψαν για άλλη μια φορά στην Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί έχουν γίνει ελκυστικοί για τους παραθεριστές και τους επαγγελματίες ταξιδιώτες των ΗΠΑ που επιθυμούν να κερδίσουν χρήματα σε ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες».
Η μέση αξία κράτησης των Αμερικανών σε ευρωπαϊκά ξενοδοχεία αυξήθηκε κατά σχεδόν ένα τέταρτο (23%) τον τελευταίο χρόνο.

Δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί για κρατήσεις ξενοδοχείων από Αμερικανούς

  • Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πιο δημοφιλής ευρωπαϊκή χώρα για κρατήσεις ξενοδοχείων και πτήσεων από Αμερικανούς ταξιδιώτες.
  • Το Παρίσι ήταν ο πιο δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός για κρατήσεις ξενοδοχείων από Αμερικανούς ταξιδιώτες, ακολουθούμενο από το Λονδίνο και τη Ρώμη.

Κρατήσεις πτήσεων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ

Οι κρατήσεις πτήσεων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 67%, υποδεικνύοντας τη διαρκή ελκυστικότητα των ΗΠΑ, παρά την πανδημία, καθώς και την αναζωογόνηση της ζήτησης για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.
«Παρά την πτώση της αξίας της λίρας σε σύγκριση με το δολάριο ΗΠΑ, η Αμερική συνεχίζει να προσελκύει Βρετανούς σε μεγάλους αριθμούς που θέλουν να την εξερευνήσουν ή να επανενωθούν με φίλους και οικογένειες», δηλώνει ο Andy Washington, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Trip.com. Ευρώπης και Μέσης Ανατολής (EMEA).
Εκτός από το άλμα στις κρατήσεις πτήσεων, η μέση αξία κράτησης πτήσεων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 20% από τον Οκτώβριο του 2021.

Τα πιο δημοφιλή δρομολόγια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ

Όσον αφορά τα δρομολόγια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη ήταν ένας προορισμός με κορυφαίες επιδόσεις.
Οι πτήσεις από Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Μαδρίτη και Βαρκελώνη να κατατάσσονται στην πρώτη πεντάδα και Μάντσεστερ-Νέα Υόρκη ως το έκτο πιο δημοφιλές δρομολόγιο πτήσεων μεταξύ Ευρώπη και ΗΠΑ.
Πάνω από το ένα τρίτο των ταξιδιωτών που έκαναν κράτηση πτήσεων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο (39%).
Ακολουθούν Ισπανία στη δεύτερη θέση (17%), Ιταλία στην τρίτη θέση (14%) και την τέταρτη θέση από τη Γαλλία (12%) ) και η Γερμανία στην πέμπτη (11%).

Οι πιο δημοφιλείς πόλεις των ΗΠΑ για ευρωπαϊκά ταξίδια

Οι πιο δημοφιλείς πόλεις των ΗΠΑ για ευρωπαϊκά ταξίδια ήταν η Νέα Υόρκη, ακολουθούμενη από το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Ορλάντο.
Κατά μέσο όρο, κάθε μήνα τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε αύξηση 18% στις κρατήσεις ξενοδοχείων στις ΗΠΑ από Βρετανούς.
Η Νέα Υόρκη ήταν η πιο δημοφιλής πόλη για κρατήσεις Βρετανών ταξιδιωτών, ακολουθούμενη από το Λας Βέγκας στη δεύτερη θέση, το Λος Άντζελες στην τρίτη, το Ορλάντο στην τέταρτη και το Μαϊάμι στην πέμπτη θέση.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης