Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

TripAdvisor: Πως διαμορφώνονται τα ταξίδια από Δεκέμβριο 2022 έως Φεβρουάριο 2023

TripAdvisor: Πως διαμορφώνονται τα ταξίδια από Δεκέμβριο 2022 έως Φεβρουάριο 2023
Οι πληθωριστικές πιέσεις σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να επηρεάζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτικών δαπανών
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η επιθυμία για ταξίδια δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης, με περισσότερα από τα δύο τρίτα (67%) των ταξιδιωτών να σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτή την επερχόμενη σεζόν (μεταξύ 12/12-28/2/23) και την πλειοψηφία αυτών (82 %) να προγραμματίζει 1-2 ταξίδια. Αυτό αναφέρει ο τελευταίος δείκτης εποχιακών ταξιδίων της TripAdvisor.
Σχεδόν 9 στους 10 ερωτηθέντες (89%) θα ξοδέψουν το ίδιο ποσό ή περισσότερο σε σύγκριση με πέρυσι, με το ποσοστό αυτό να είναι υψηλότερο στις ΗΠΑ (93%) και χαμηλότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο (86%).
Οι πληθωριστικές πιέσεις σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να επηρεάζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτικών δαπανών, με σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (62%) να αλλάζουν τα ταξιδιωτικά σχέδια ως αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους διαβίωσης, σε συμφωνία με τη συμπεριφορά από προηγούμενους Εποχιακούς Δείκτες Ταξιδιών κατά τα δύο τελευταία τρίμηνα του 2022.
Περίπου το ένα τρίτο (32%) πιθανότατα θα ταξιδέψει λιγότερο ή για μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως. Παράλληλα, ένα παρόμοιο ποσοστό(30%) σχεδιάζει να κάνει διακοπές πιο κοντά στο σπίτι από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.
Το αυξανόμενο κόστος ενέργειας επηρεάζει επίσης τις ταξιδιωτικές συμπεριφορές, αν και ελαφρώς λιγότερο από το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Τι αναζητούν οι ταξιδιώτες προκειμένου να κλείσουν τα ταξίδια τους

Ενώ η οικονομική προσιτή τιμή είναι τώρα σχεδόν δύο φορές πιο σημαντική από άλλους παράγοντες κατά τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, οι ταξιδιώτες θα διατηρήσουν τις ταξιδιωτικές δαπάνες αυτή τη σεζόν, με πάνω από το ένα τρίτο (36%) να σχεδιάζει να ξοδέψει περίπου το ίδιο ποσό με πέρυσι για ταξίδια και πάνω από το μισό (52% ) ξοδεύοντας περισσότερα.

Εσωτερικά ή διεθνή ταξίδια

Η πλειονότητα των ταξιδιωτών παγκοσμίως (57%) σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εσωτερικό αυτή την επερχόμενη σεζόν, ωστόσο, η τάση για διεθνή ταξίδια έχει αυξηθεί (από 40% σε 43%) από τον προηγούμενο Εποχιακό Δείκτη Ταξιδιών.
Με τον χειμώνα στον ορίζοντα στο βόρειο ημισφαίριο, οι πιο δημοφιλείς παγκόσμιοι προορισμοί περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό μεγάλων πόλεων του κόσμου όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη, μαζί με τις αγαπημένες του χειμερινού ήλιου όπως το Κανκούν, το Ντουμπάι και η Πούντα Κάνα.
Ειδικά οι Αυστραλοί είναι πιο διατεθειμένοι να ταξιδεύουν διεθνώς σε σύγκριση με τον προηγούμενο δείκτη εποχιακών ταξιδιών (+7%). Αυτό μπορεί να οφείλεται στην εποχικότητα και στην πρόσφατη μείωση των περιορισμών COVID-19 για τους Αυστραλούς ταξιδιώτες. Οι Αμερικανοί ερωτηθέντες δείχνουν επίσης μεγαλύτερη τάση για ταξίδια στο εξωτερικό σε σύγκριση με τον προηγούμενο Δείκτη (+3%).
Τέλος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δέκα πρώτοι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι παγκόσμιοι προορισμοί (αυτοί που έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από έτος σε έτος) βασίζονται όλοι σε χώρες Ασίας-Ειρηνικού, πολλές από τις οποίες έχουν ανοίξει ξανά για διεθνείς ταξιδιώτες ή έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς τους τελευταίους 12 μήνες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης