Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ευοίωνες οι προβλέψεις από την Πολωνία για τον ελληνικό τουρισμό το 2023

Ευοίωνες οι προβλέψεις από την Πολωνία για τον ελληνικό τουρισμό το 2023
Το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2023, όπως διεφάνη από τις συμμετοχές, ήταν εξαιρετικά υψηλό
Ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη το Greek – Polish Workshop Τουρισμού και Γαστρονομίας στην αγορά της Πολωνίας, της Tourism Media & Events, εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς πραγματοποιήθηκαν 337 επιχειρηματικές συναντήσεις, μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών και των σημαντικότερων Πολωνικών tour operators.
Το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2023, όπως διεφάνη από τις συμμετοχές, ήταν εξαιρετικά υψηλό, ενώ οι Πολωνοί πράκτορες επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή σε νέους τουριστικούς προορισμούς, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη και για ένα ιδιαίτερα θετικό 2023.
Συμμετείχαν από πλευράς Πολωνίας, 64 τουριστικοί πράκτορες, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 23 τουριστικοί προορισμοί και επιχειρήσεις και επιχειρήσεις.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Πολωνία και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ συμμετείχαν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Ρεθύμνου, ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Δήμος Χάλκης. Επίσημος Χορηγός αερομεταφορών ήταν η Aegean Airlines και Χορηγοί το «Ελληνικό Πρωϊνό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Radisson Blu Sobieski, ενώ το workshop τίμησε με την παρουσία τoυ, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βαρσοβία ο κος Μιχαήλ Ευστράτιος Δαρατζίκης και η διευθύντρια του ΕΟΤ, κα Νικολέττα Νικολοπούλου.
Η εκδήλωση μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, περιλάμβανε παρουσίαση, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού, κα Μαριάννα Λιάσκου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από το Τμήμα Τουριστικής Προβολής και Προώθησης από την κα Αργυρώ Παπαϊωάννου και της Περιφέρειας Κρήτης από τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τουρισμού, κ. Νίκο Αλεξάκη.
Σημειώνεται ότι οι επόμενες εκδηλώσεις της Tourism Media & Events που αφορούν στην προβολή του ελληνικού τουρισμού, είναι στο Βελιγράδι 26 Ιανουαρίου, στο Βουκουρέστι 31 Ιανουαρίου, στη Σόφια 6 Φεβρουαρίου 2023, στη Λυών 30 Μαρτίου, στο Καζακστάν και στη Σουηδία αρχές Απριλίου και στο Αμάν τον Μάιο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης