Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τα οφέλη του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ στα ταξίδια

Τα οφέλη του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ στα ταξίδια
Το πιστοποιητικό COVID της ΕΕ διευκόλυνε τα ταξίδια με την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών του μπλοκ όταν ίσχυαν περιορισμοί και επέτρεψε την άρση των περιορισμών
Τα απτά οφέλη της εφαρμογής του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε όλο το μπλοκ, υπογραμμίζει σε έκθεση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν εκδώσει περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια πιστοποιητικά COVID από την κυκλοφορία του συστήματος το 2021 και το έγγραφο χρησίμευσε για την προώθηση της ψηφιοποίησης της υγειονομικής περίθαλψης.
Το πιστοποιητικό COVID της ΕΕ διευκόλυνε τα ταξίδια με την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών του μπλοκ όταν ίσχυαν περιορισμοί και επέτρεψε την άρση των περιορισμών.
Εκτός από τα κράτη μέλη της ΕΕ, άλλες 49 χώρες και εδάφη από όλες τις ηπείρους εντάχθηκαν στο σύστημα, καθιστώντας το παγκόσμιο πρότυπο.
Σχολιάζοντας τα οφέλη του πιστοποιητικού της ΕΕ για τον COVID, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης Didier Reynders, είπε ότι το έγγραφο διευκόλυνε την ελεύθερη κυκλοφορία και βοήθησε τις χώρες να άρουν τους περιορισμούς στα ταξίδια, μόλις η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται.
Όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση, χωρίς αυτό οι πολίτες της γηραιάς ηπείρου δεν θα μπορούσαν να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή εξέτασης COVID αποδεκτό από τα άλλα κράτη μέλη.
Επιπλέον, τονίζεται ότι το σύστημα απέδειξε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι σε θέση να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα προστατεύουν τα δεδομένα.
Εκτός από την επισήμανση των πλεονεκτημάτων του πιστοποιητικού COVID της ΕΕ, η έκθεση επισημαίνει ότι είναι λογικό να διατηρηθεί το σύστημα στη θέση του κατά την περίοδο 2022-2023, υποδηλώνοντας ότι το σύστημα δεν μπορεί να καταργηθεί ακόμη.
Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί για άλλη μια φορά έως τα τέλη Μαρτίου 2023 προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραταθεί ή θα λήξει τον Ιούνιο του 2023.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης