Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Συνεχίζεται η απεργία σε αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου

Συνεχίζεται η απεργία σε αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για πιθανές καθυστερήσεις στους ελέγχους ασφαλείας, μεγάλες ουρές και αναστάτωση
Η συντριπτική πλειοψηφία πτήσεων στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν έχει επηρεαστεί από την απεργία που ξεκίνησε χθες το προσωπικό ασφαλείας ελέγχου συνόρων, ανακοίνωσε το Χίθροου.
Η απεργιακή κινητοποίηση με οικονομικά αιτήματα που εξήγγειλε το συνδικάτο Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS), θα συνεχιστεί έως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου.
Τα μέλη του PCS που απεργούν εργάζονται στα αεροδρόμια Γκάτγουικ, Χίθροου, Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, Γλασκώβης και Κάρντιφ και τα κύρια καθήκοντα τους είναι να ελέγχουν τα διαβατήρια.
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για πιθανές καθυστερήσεις στους ελέγχους ασφαλείας, μεγάλες ουρές και αναστάτωση.
Υπενθυμίζεται ότι η 4ήμερη απεργία των Χριστουγέννων του προσωπικού ασφαλείας ελέγχου συνόρων (από τις 23 έως τις 26 Δεκεμβρίου) προκάλεσε ελάχιστη αναστάτωση, λόγω της χαμηλής επιβατικής κίνηση.
Ωστόσο οι συνδικαλιστές έχουν προειδοποιήσει ότι οι κινητοποιήσεις μπορούν να συνεχιστούν για έξι μήνες, εάν η κυβέρνηση αρνηθεί να διαπραγματευτεί τις μισθολογικές αυξήσεις.
Αντίθετα οι χειριστές εδάφους στο Χίθροου ακύρωσαν την απεργία τους κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, μετά από μια συμφωνία για τις αμοιβές τους με την Menzies.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης