Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μώρος (Επιμελητήριο Ευβοίας): Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το μερίδιό μας στον τουρισμό

Μώρος (Επιμελητήριο Ευβοίας): Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το μερίδιό μας στον τουρισμό
Τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Εύβοια έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, την εξειδίκευση και τον κόσμο, ο οποίος δουλεύει στις εταιρείες και στις επιχειρήσεις των υπηρεσιών
Για τις δυσκολίες τις οποίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Επιμελητήριο της Εύβοιας το 2022, αλλά και για τις μελλοντικές προκλήσεις στις οποίες θα κληθεί να αντεπεξέλθει μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη ο Νικόλαος-Ανδρέας Μώρος, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, η πλειονότητα των επιχειρήσεων του οποίου δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών.
«Τα μεγαλύτερα προβλήματα και ειδικά στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, και στόχος και σκοπός όλων και πρώτα απ’ όλα και του Επιμελητηρίου που έχει και τμήμα τουριστικό, έχει να κάνει με την εκπαίδευση, την εξειδίκευση και τον κόσμο, ο οποίος δουλεύει στις εταιρείες και στις επιχειρήσεις των υπηρεσιών για να μπορούμε να ανεβάσουμε και να πάρουμε το ποσοστό που μας ανήκει στο κομμάτι του τουρισμού. Αυτός είναι ο στόχος κι εκεί είναι και η δυσκολία. Είχαμε ένα τεράστιο πρόβλημα με την εξεύρεση προσωπικού», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας.
«Σχετικά με το κτίριο του Δημοκρίτου, μέσα στον κορωνοϊό καταφέραμε και φτιάξαμε όλες τις μελέτες και σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ έχουμε φτάσει στο σημείο που περιμένουμε μέσα στο 2023 την ένταξή του σε κάποιο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα με τη βοήθεια της περιφέρειας για να μπορούμε να ξαναζωντανέψουμε το τοπικό μας Πανεπιστήμιο, που κάποτε μεσουρανούσε σε κάποιες Σχολές», τόνισε ο Νικόλαος-Ανδρέας Μώρος.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης