Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Βόμβα Corriere della Sera: Η Ελλάδα θα φορολογήσει τους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα με κρουαζιερόπλοια

Βόμβα Corriere della Sera: Η Ελλάδα θα φορολογήσει τους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα με κρουαζιερόπλοια
«Όταν ο φόρος αυτός θα αρχίσει να επιβάλλεται, μέσα σε ενα εικοσιτετράωρο θα μπορούν να εισπραχθουν από 300 μέχρι 400 χιλιάδες ευρώ» τονίζει το ιταλικό έντυπο
«Με έναν φόρο ύψους 20 ευρώ για ολους τους τουρίστες που θα αποβιβάζονται στην Μύκονο και στην Σαντορίνη από κρουαζιερόπλοια. Με αυτό τον τρόπο, η ελληνική κεντροδεξιά κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σκοπεύει μα ατιμετωπίσει τον μαζικό τουρισμό ο οποίος, τα καλοκαίρια, μετατρέπει κάποια ειδυλλιακά μέρη σε κόλαση», αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
"Όταν ο φόρος αυτός θα αρχίσει να επιβάλλεται, μέσα σε ενα εικοσιτετράωρο θα μπορούν να εισπραχθουν από 300 μέχρι 400 χιλιάδες ευρώ και, συνολικά, κάθε καλοκαίρι, τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρω", προσθέτει το ιταλικό έντυπο.
"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι μέρος των εισπράξεων αυτών θα ανακατανεμηθεί στις τοπικές κοινωνίες, χωρίς να δώσει, όμως, περισσότερες λεπτομερειες", γράφει η Corriere.
Η εφημερίδα του Μιλάνου επισημαίνει, τέλος, ότι και η Ιταλία αντιμετώπιζε πρόβλημα μαζικού τουρισμού, το οποίο οδήγησε τον δήμο της Βενετίας να υιοθετήσει, πειραματικά και συνολικά για είκοσι εννέα ημέρες, εισιτήριο εισόδου ύψους 5 ευρώ για όσους τουρίστες την επισκέπτονται χωρίς να έχουν κλείσει διανυκτέρευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης