Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ανακοινώνεται μέσα στις επόμενες 8-10 μέρες το νέο διοικητικό οργανόγραμμα της Eurobank – Ποιοι αξιοποιούνται και ποιοι στόχοι τίθενται μετά την εξαγορά και του good TT και της Proton bank

tags :
 Ανακοινώνεται μέσα στις επόμενες 8-10 μέρες το νέο διοικητικό οργανόγραμμα της Eurobank – Ποιοι αξιοποιούνται και ποιοι στόχοι τίθενται μετά την εξαγορά και του good TT και της Proton bank
Μέσα στις επόμενες 8 με 10 μέρες θα ανακοινωθεί το νέο διοικητικό οργανόγραμμα της Eurobank από την νέα διοίκηση υπό τον Χρήστο Μεγάλου.
Η Eurobank εξαγόρασε το good TT και την Νέα Proton bank και με βάση τους σχεδιασμούς της Τρόικα στο τέλος του α΄ τριμήνου ή τέλος πρώτου 5μήνου του 2014 θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Οι σχεδιασμοί της διοίκησης θα έχουν βάθος τουλάχιστον 9-10 μηνών και ως εκ τούτου επιβάλλεται να υπάρχει ένα νέο οργανόγραμμα με βάση το οποίο θα διοικείται η τράπεζα από τούδε και στο εξής.
Με βάση τους σχεδιασμούς και τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν
Ο Δαυίδ θα είναι μη εκτελεστικός πρόεδρος και θα συμμετέχει σε ένα team στην χάραξη στρατηγικής και προφανώς στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο Χ. Μεγάλου ως διευθύνων σύμβουλος, θα έχει ως επικεφαλής και εκτελεστικός το βασικό διοικητικό πρόσταγμα ο οποίος σε συνεργασία με τον βασικό μέτοχο το ΤΧΣ θα χαράσσουν την στρατηγική του ομίλου.
Ο Τ. Αράπογλου ως αντιπρόεδρος μη εκτελεστικός θα συμμετέχει στο team το στελεχών που θα χαράσσουν την βασική στρατηγική του ομίλου.
Σχεδιάζονται 4 βασικές θέσεις Γενικών διευθυντών.
Από τα υφιστάμενα στελέχη αξιοποιούνται στο έπακρον Καραβίας, Ιωάννου και ίσως ο Βουσβούνης ενώ θέση διευθύνοντος συμβούλου στο good TT και εν συνεχεία Γενικού Διευθυντή θα έχει ο Χάρης Σιγανός.
Φαίνεται επίσης ότι η διοίκηση Μεγάλου θέλει να αξιοποιήσει και το πρώην στέλεχος της Εθνικής Λονδίνου και Π&Κ κ Κατσούλα.
Θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες εσωτερικές αλλαγές με την αξιοποίηση, βασικών στελεχών του μέσου management γενικώς όμως ο βασικός διοικητικός κορμός δεν θα αλλάξει πλην των αλλαγών που έχουν σημειωθεί π.χ. της Πόλα Χατζησωτηρίου που αποχώρησε από την θέση της CFO της Eurobank για να αναλάβει αντίστοιχη θέση στην Εθνική.
Η νέα διοικητική δομή βρίσκεται κοντά στην φιλοσοφία της Eurobank.
Τα βασικά στελέχη μπορεί να γυρνούν σελίδα μετά την αποχώρηση της κορυφής της διοικητικής πυραμίδας της τράπεζας, ωστόσο η Eurobank μετά την εξαγορά του good TT αποκτά νέα δυναμική στοχεύει στην ισχυροποίηση της μέχρι ότου να πωληθεί σε στρατηγικό επενδυτή.
Να σημειωθεί ότι το good TT σε επίπεδο δικτύου θα παραμείνει αυτόνομο με τον διακριτικό τίτλο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ωστόσο οι υπόλοιπες κεντρικές υπηρεσίες θα ενσωματωθούν στην Eurobank.

(Πρώτη ενημέρωση: 08:10)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης