Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Διαψεύδει η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ τις πληροφορίες περί αποχώρησης της Εθνικής από την Stopanska Banka - Καμία συμφωνία για αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της τράπεζας... ακόμη

Διαψεύδει η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ τις πληροφορίες περί αποχώρησης της Εθνικής από την Stopanska Banka  - Καμία συμφωνία για αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της τράπεζας... ακόμη
Διαψεύδει η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ τις πληροφορίες περί αποχώρησης της Εθνικής Τράπεζας από την Stopanska Banka, τη μεγαλύτερη τράπεζα στην ΠΓΔΜ.
Στη διάψευση των πληροφοριών προέβη και η ίδια η Stopanska Banka.
"Δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά για οποιαδήποτε αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της τράπεζας. Είναι γνωστό σε όλους ότι η Stopanska Banka εργάζεται με απόλυτη επιτυχία και οικονομική ανεξαρτησία από τον όμιλο της ΕΤΕ, σύμφωνα με τους κανονισμούς και υπό την εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας της ΠΓΔΜ", αναφέρει εκπρόσωπος της Stopanska Banka.
"Δεν υπάρχει ακόμη καμία σχετική συμφωνία. Η αποχώρηση της ΕΤΕ από τη μετοχική σύνθεση της Stopanska Banka εξετάζεται, αλλά δεν είναι βέβαιο τι είδους συμφωνία θα επιτευχθεί. Ανεξάρτητα από την απόφαση που θα ληφθεί, πρέπει να είναι γνωστό σε όλους ότι η Stopanska Banka είναι ένα εγχώριο νομικό πρόσωπο που εργάζεται σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας. Η Stopanska Banka είναι μακράν η καλύτερη τράπεζα στο πλαίσιο του ομίλου της ΕΤΕ και μία από τις καλύτερες τράπεζες στη χώρα με κριτήριο τα συστήματα διαχείρισης κινδύνου και την εταιρική διαχείριση, καθώς και με κριτήριο την κεφαλαιοποίηση, τη ρευστότητα και το επίπεδο κινδύνου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ.
Σήμερα, το ποσοστό συμμετοχής της ΕΤΕ στη Stopanska Banka ανέρχεται στο 94,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης