Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε άριστο κλίμα η συνάντηση Προβόπουλου με Κωστόπουλο και Μαντζούνη της Alpha bank – Ισχυρή κεφαλαιακά η τράπεζα με tangible equity περί τα 6,8 δισεκ. – Περίπου 1000 ξένοι έχουν τοποθετηθεί στην μετοχή

tags :
Σε άριστο κλίμα η συνάντηση Προβόπουλου με Κωστόπουλο και Μαντζούνη της Alpha bank – Ισχυρή κεφαλαιακά η τράπεζα με tangible equity περί τα 6,8 δισεκ. – Περίπου 1000 ξένοι έχουν τοποθετηθεί στην μετοχή
Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου με την διοίκηση της Alpha bank υπό τους Κωστόπουλο και Μαντζούνη.
Η διοίκηση της Alpha bank με τις επιτυχημένες κινήσεις που πραγματοποίησε ειδικά το deal με την Credit Agricole και την Emporiki διασφάλισε ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και δεν είναι τυχαίο ότι το tangible book value φθάνει τα 6,8 δισεκ. ευρώ.

Το core tier 1 διαμορφώνεται στο 13,8% περίπου.
Ακόμη και στο πλέον δυσμενές σενάριο με τα stress tests το core tier 1 θα υποχωρήσει στο 11,8% και θα συνεχίσει να διατηρεί από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Η Alpha bank ήταν πάντα θεσμική και συστημική τράπεζα ωστόσο στην περίπτωση της πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχαν υπάρξει παρασκηνιακώς αντιδράσεις.
Η Alpha bank μπορεί να μην εξαγόρασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά διασφάλισε με τις επιτυχημένες κινήσεις της διοίκησης αλλά και την στήριξη των θεσμικών αρχών ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια.
Η διοίκηση Κωστόπουλου – Μαντζούνη χαίρουν την εκτίμησης της αγοράς και αποτελούν πυλώνα σταθερότητας του συστήματος.
Δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από 1000 ξένοι επενδυτές συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο και στα warrants της τράπεζας.
Να σημειωθεί ότι από το ποσοστό των ιδιωτών μετόχων το 45% το κατέχουν ξένοι θεσμικοί επενδυτές ενώ η οικογένεια Κωστόπουλου το 6%.
Συνολικά στην Alpha bank συμμετέχουν 137 χιλιάδες μέτοχοι που κατέχουν συνολικά 1,78 δισεκ. μετοχές ή το 16% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.
Η Alpha bank αποτελεί μια από τις πιο σταθερές τράπεζες στο ελληνικό banking.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης