Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το πρωί της Κυριακής η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα - Η πρόταση μομφής διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση - Τη Δευτέρα οι συζητήσεις για τις απολύσεις 4.000 δημοσίων υπαλλήλων

Το πρωί της Κυριακής η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα - Η πρόταση μομφής διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση - Τη Δευτέρα οι συζητήσεις για τις απολύσεις 4.000 δημοσίων υπαλλήλων
Το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει την περασμένη Παρασκευή. Η τρόικα έχει ζητήσει πρόσθετα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αλλά και από το υπουργείο Εργασίας, καθώς και επιπλέον χρόνο για να τα επεξεργαστεί.
Την ερχόμενη Δευτέρα, οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν νέα συνάντηση και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να εξεταστεί ο σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, που θα προέλθουν κυρίως από τους ΟΤΑ, την Υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Oπως δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, "το Μνημόνιο προβλέπει 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014. Πρέπει να βρεθούν 4.000 απολύσεις έως το τέλος του 2013". Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για άλλες 1.000 απολύσεις, ενώ έκανε λόγο για συρρίκνωση του προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες.
Τη Δευτέρα πάντως στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα συζητηθεί και το θέμα της προσμέτρησης στον συνολικό αριθμό των 4.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν το 2013, των εργαζομένων που θα απολυθούν από τα αμυντικά συστήματα και την ΕΛΒΟ, μετά από την αναδιάρθρωσή τους, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση. Επίσης, θα συζητηθεί και το θέμα των συμβασιούχων, που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.
Να σημειωθεί πως το οικονομικό επιτελείο προτίθεται να κάνει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ... ευκαιρία, ώστε να αποφύγει τις πιέσεις από τους δανειστές. Πηγές του ΥΠΟΙΚ εκτιμούν πως ο κ. Στουρνάρας δεν θα διστάσει να προειδοποιήσει την τρόικα πως η στάση της μπορεί να πυροδοτήσει κυβερνητική κρίση στη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε πως, όταν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ξεκαθάρισε στην τρόικα ότι η κυβέρνηση δεν θα λάβει νέα μέτρα που προκαλούν ύφεση, ο κ. Τόμσεν σχολίασε κυνικά: "Όποια μέτρα και αν πάρει η Ελλάδα, θα έχουν επίπτωση στο ΑΕΠ, αλλά οι κραδασμοί αυτοί θα απορροφηθούν". Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατόπιν τούτου ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε: "Δεν προτίθεται η Ελλάδα να πάρει οριζόντια μέτρα. Θα ρίξουμε το βάρος μας στην είσπραξη φόρων και εισφορών".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης