Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οριστικά και αμετάκλητα η Τρόικα στέλνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το deal Εθνικής με Eurobank – «Δεν συζητάμε ζητήματα που έκλεισαν στο παρελθόν» - Οι αδύναμοι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας μηδενίζουν τις πιθανότητες

Οριστικά και αμετάκλητα η Τρόικα  στέλνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το deal Εθνικής με Eurobank – «Δεν συζητάμε ζητήματα που έκλεισαν στο παρελθόν» - Οι αδύναμοι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας μηδενίζουν τις πιθανότητες
Οριστικά και αμετάκλητα η Τρόικα στέλνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το deal Εθνικής με την Eurobank.
Παρ΄ ότι ορισμένοι πάλι επιχείρησαν να ανακινήσουν ένα θέμα που έχει κλείσει ωστόσο σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστη πηγή στην Τρόικα «οι επιτελείς της Τρόικα δεν συζητούν ζητήματα που έκλεισαν στο παρελθόν» ανέφεραν στους έλληνες αξιωματούχους.

Πριν περίπου 10 ημέρες παρασκηνιακώς επανήλθε το θέμα συγχώνευσης Εθνικής με Eurobank από κύκλους που συνεχίζουν να πιστεύουν ή να προσδοκούν ότι μπορούν να μεταπείσουν την Τρόικα.
Όταν μάλιστα η Τρόικα ερχόμενη στην Ελλάδα εισηγήθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των 2 δισεκ. ευρώ να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από το ΤΧΣ ορισμένοι θεώρησαν ότι έρχεται πάλι στο προσκήνιο το deal της Εθνικής με την Eurobank.
Οι λόγοι όμως που καθιστούν ανέφικτο αυτό το deal και το εγκαταλείπουν ακόμη και οι ένθερμοι υποστηρικτές του είναι τέσσερις.
1)Η Τροίκα είχε θέσει θέμα συστημικής ευστάθειας και ο λόγος αυτός ισχύει στο ακέραιο.
Η ΤτΕ συμφωνεί με την Τρόικα όπως και το ελληνικό ΤΧΣ.
2)Η Eurobank χρειάζεται 2 δισεκ. και η Εθνική λόγω της κεφαλαιακής ανεπάρκειας ή οριακής επάρκειας δεν μπορεί να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου.
Η DGCom θα απορρίψει το σχέδιο και κυρίως η Τράπεζα της Ελλάδος.
3)Είναι αδιανόητες οι συγχωνεύσεις μεταξύ συστημικών τραπεζών που έχουν λάβει κρατική βοήθεια ή οι εξαγορές.
Με κρατικά κεφάλαια κανείς manager δεν μπορεί να χτίζει στρατηγικές.
4)Ο Λάτσης που ήταν ένθερμος υποστηρικτής του deal μαζί με τον Τ. Χριστοδούλου έχουν αποδεχθεί ότι το deal αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει.
Η Eurobank έχει μόνο ένα δρόμο να ακολουθήσει.
Την ιδιωτικοποίηση εξέλιξη που θα είναι βήμα προόδου για το banking και την οικονομία.
Όλα τα υπόλοιπα απλά είναι σενάρια του χθες και ιδέες του προχθές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης