Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Περνούν από το κόσκινο του ΥΠΟΙΚ 182.000 «ύποπτες» αγοραπωλησίες ακινήτων – Στόχος να βρεθούν τα «μαύρα» χρήματα από την διαφορά της αντικειμενικής με την εμπορική αξία του ακινήτου

  Περνούν από το κόσκινο του ΥΠΟΙΚ 182.000 «ύποπτες» αγοραπωλησίες ακινήτων – Στόχος να βρεθούν τα «μαύρα» χρήματα από την διαφορά της αντικειμενικής με την εμπορική αξία του ακινήτου
Ελέγχους σε 182.000 αγοραπωλησίες ακινήτων έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αγόρασαν με δάνειο το σπίτι τους αλλά έκαναν συμβόλαιο με βάση την αντικειμενική αξία και όχι με σε αυτή που πλήρωσαν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» ο υπουργείο Οικονομικών ξεκινά σε πρώτη φάση ελέγχους στις αγοραπωλησίες 182.000 ακινήτων που έγιναν κατά την τελευταία πενταετία, με στόχο την επιβολή αναδρομικών φόρων στα μαύρα εισοδήματα που αντλήθηκαν χάρη στην «ψαλίδα» μεταξύ αντικειμενικής και αγοραστικής αξίας των ακινήτων.
Πρόκειται για κόλπο που στήνεται από κατασκευαστές, εργολάβους και μεγαλοϊδιοκτήτες που θέλουν να κρύψουν προσωπικά εισοδήματα ή κέρδη από τις εταιρίες τους και να εξαφανίσουν φορολογικά τους ίχνη. Το ΥΠΟΙΚ φέρεται να έχει ζητήσει από τις εμπορικές τράπεζες τα πλήρη στοιχεία όλων όσων έλαβαν δάνεια για αγορά ακινήτου από το 2001 και μετά, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι συναλλαγές.
Στόχος των ελεγκτών, που δρουν βάσει εντολών οικονομικών εισαγγελέων, είναι να διαπιστώσουν τι δήλωναν και τι εισέπρατταν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κατασκευών και τις μεσιτείας από το 2009 κι έπειτα. Πολλές από αυτές τις συμφωνίες θα ελεγχθούν ως προς τη νομιμότητά τους κάτι που θα συνδυαστεί με το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών προσώπων που ελέγχουν κατασκευαστικές εταιρίες, οι οποίες βρέθηκαν με «μαύρα» ταμεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης