Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χωρίς εκπλήξεις από το ΔΣ της Alpha bank – Φήμες ότι διερευνάται σχήμα εγγυητών αναδόχων για αμκ 1 - 1,5 δις ευρώ

tags :
Χωρίς εκπλήξεις από το  ΔΣ της Alpha bank – Φήμες ότι διερευνάται σχήμα εγγυητών αναδόχων  για αμκ  1 - 1,5 δις ευρώ
(upd2)Δεν προέκυψαν εκπλήξεις από το ΔΣ της Alpha bank. Όπως τόνιζε νωρίτερα το www.bankingnews.gr  τακτικό αλλά και ιδιαίτερα κρίσιμο ΔΣ πραγματοποιείται σήμερα στην
Alpha bank καθώς μπορεί στο δεύτερη συνάντηση των βασικών στελεχών της διοίκησης και των μελών του ΔΣ είτε να κλείσουν οριστικά το θέμα προσέγγισης Εθνικής με την Alpha bank ή να επανεξετάσουν την στρατηγική τους.

Όμως αξιολογώντας τα μηνύματα που έχει στείλει έως τώρα η Alpha bank μάλλον δεν επιθυμεί deals.  Η διοίκηση με την επιστολή προς τους εργαζομένους και με την γενικότερη στάση της περνάει το μήνυμα ότι οδηγούμαστε προς ναυάγιο…όσον αφορά την Εθνική.
Ωστόσο ακόμη αποφεύγει να μιλήσει για οριστικό ναυάγιο.
Xθες υπήρξε ευρεία σύσκεψη στελεχών στην τράπεζα και προφανώς συνδέεται με το μήνυμα που πέρασε η διοίκηση στους εργαζομένους.
Το σημερινό ΔΣ είναι κρίσιμο καθώς πραγματοποιείται μόλις λίγες μέρες μετά το έκτακτο της προηγούμενης Παρασκευής όπου απορρίφθηκε η πρόταση της Εθνικής και εν μέσω ενός γενικότερου αναβρασμού στον χώρο των τραπεζών.
Ως εκ τούτου μπορεί να επιχειρείται μια προσπάθεια ουδετεροποίησης του ΔΣ από τα τεκταινόμενα αλλά σε κάθε περίπτωση είναι απίθανο να μην συζητηθεί το αυτονόητο δηλαδή τα νέα δεδομένα ως προς την στρατηγική της Alpha και ως προς την πρόταση της Εθνικής και ως προς την γενικότερη στρατηγική.
Και ενώ αναμένεται σήμερα το κρίσιμο ΔΣ έχουν κυκλοφορήσει δύο φήμες στην αγορά.
Φήμη πρώτη
Ότι η Alpha bank διερευνά σχήμα εγγυητών αναδόχων σε σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Citigroup και η J P Morgan είναι οι σύμβουλοι της Alpha bank επί της πρότασης που υπέβαλλε η Εθνική.
Οι σύμβουλοι της ΕΤΕ η Bank of America Merrill Lynch και η Morgan Stanley.
Πρόσφατα η Alpha bank είχε πάρει επισήμως θέση για τα σενάρια περί αύξησης κεφαλαίου και τα είχε …διαψεύσει προσεκτικά…
Το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου θα ήταν μεγάλη κίνηση στρατηγικής.
Θα περνούσε την άποψη στην αγορά ότι η Alpha θέλει να πορευθεί αυτόνομα και ότι έχει δυνάμεις να φέρει σε πέρας μεγάλη αύξηση κεφαλαίου ακόμη και 1,5 δις ευρώ.
Μπορεί να ανέκυπταν ζητήματα με την συμπεριφορά της μετοχής, θα αναπροσαρμοζόταν σε χαμηλότερα επίπεδα η ονομαστική αξία και προφανώς η τιμή της αύξησης θα περιλάμβανε μεγάλο discount.
Με βάση τις σημερινές τιμές και προφανώς ενδεικτικά η τιμή της αμκ της Alpha bank θα διαμορφωνόταν στα 2,75 ευρώ.
H Αlpha συνεχίζει επί του παρόντος να διαψεύδει τα σενάρια για αύξηση κεφαλαίου...
Φήμη δεύτερη
Υπήρξαν κρούσεις από ξένους ενδιαφερομένους στους συμβούλους της Alpha bank δηλαδή την Citigroup και την J P Morgan…για την Alpha bank.
Ωστόσο σε αυτή την συγκυρία είναι προφανές ότι όποιος ξένος αναλάβει ελληνικό ρίσκο θα επενδύσει κεφάλαια ή θα αποτιμήσει το περιουσιακό στοιχείο που θέλει να αγοράσει έναντι πινακίου φακής…..

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης