Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί στην μετοχή της Alpha bank έχει ατονήσει το πρότερο ισχυρό momentum; - Αιτία είναι η τιμή της πρώτης περιόδου εξάσκησης των warrants στις 10 Δεκεμβρίου

tags :
Γιατί στην μετοχή της Alpha bank έχει ατονήσει το πρότερο ισχυρό momentum; - Αιτία είναι η τιμή της πρώτης περιόδου εξάσκησης των warrants στις 10 Δεκεμβρίου
H τιμή εξάσκησης των warrants θα επηρεάσει την τιμή της μετοχής
Γιατί στην μετοχή της Alpha bank έχει ατονήσει το πρότερο ισχυρό momentum.
Με ισχυρά κεφάλαια tangible equity 6,6 δισεκ. και core tier 1 περίπου 13,5% που σημαίνει ότι θα περάσει μετά βεβαιότητας τα stress tests η Alpha bank εμφανίζει πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού.
Τα αποτελέσματα 9μήνου ήταν αναμενόμενα δεν ενθουσίασαν αλλά απέδειξαν ότι η στρατηγική της τράπεζας για το 2013 είναι η εξυγίανση.
Από όλα αυτά δεν προέκυψε κάτι που αποτέλεσε έκπληξη για την αγορά.
Η βασική αιτία που έχει ατονήσει το ισχυρό momentum στην μετοχή της Alpha bank είναι η πρώτη περίοδος εξάσκησης των warrants στις 10 Δεκεμβρίου.
Αν και στην Εθνική και στην Πειραιώς δεν θα εξασκηθούν τα warrants, στην Alpha bank υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι επενδυτές θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Ωστόσο από τον Μάρτιο του 2014 θα ανοίξει το ζήτημα το ΤΧΣ να υποβάλλει προαιρετικές δημόσιες προτάσεις στους κατόχους των warrants ώστε να αποσύρει το μεγαλύτερο μέρος των warrants.
Η παράμετρος αυτή ίσως αποτρέψει τους επενδυτές – κατόχους των warrants να εξασκήσουν τα δικαιώματα τους έστω και μερικώς.
Ειδικά στην περίπτωση της Alpha bank η τιμή εξάσκησης θα είναι 0,453 ευρώ.
Η τρέχουσα τιμή βρίσκεται στα 0,6360 ευρώ.
Με βάση την χρηματιστηριακή λογική τα 0,4530 ευρώ δηλαδή η τιμή εξάσκησης δύνανται να επηρεάσουν την χρηματιστηριακή τιμή.
Άτυπα η αμκ υλοποιεί αύξηση, χωρίς νέες μετοχές, χωρίς νέα κεφάλαια αλλά με προσδιορισμένη τιμή….
Άρα η τιμή εξάσκησης μπορεί να επηρεάσει την χρηματιστηριακή τιμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης