Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί κανείς στην Ελλάδα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την Japonica Partners; - Γιατί οι primary dealers θεωρούν καθαρά κερδοσκοπική την στάση της;

tags :
Γιατί κανείς στην Ελλάδα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την Japonica Partners; - Γιατί οι primary dealers θεωρούν καθαρά κερδοσκοπική την στάση της;
H Japonica λειτουργεί με καθαρά κερδοσκοπικά κριτήρια που εγείρουν έντονη αμφισβήτηση
Η Japonica Partners βρέθηκε στο επίκεντρο πριν μήνες όταν υπέβαλλε δημόσια πρόταση για να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, ονομαστικής αξίας έως 2,9 δισ. ευρώ, περίπου το 10% του υφιστάμενου χρέους της Αθήνας,  αλλά εν συνεχεία ανέβασε τον στόχο  στα 4 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2013.
Η Japonica ήταν μια άγνωστη εταιρία εδρεύουσα στο Rhode Island των ΗΠΑ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο διεθνής τύπος δεν έχει αναφερθεί με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τις δραστηριότητες της Japonica.
Ο επικεφαλής της εταιρίας κ Καζαριάν βρέθηκε στην Αθήνα πρόσφατα και για πολλοστή φορά αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές των ελληνικών ομολόγων ενώ με καταχωρήσεις στον τύπο θεωρεί ότι η βαθμολογία της Ελλάδος πρέπει να είναι πολύ υψηλότερη.
Στελέχη του ΟΔΔΗΧ και βεβαίως στελέχη των primary dealers δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την Japonica και δεν θεωρούν αξιόπιστη την στάση της.
Μάλιστα αναφέρουν ότι «η Japonica υπέβαλλε μια δημόσια πρόταση προς τους κατόχους του ελληνικού χρέους, συγκέντρωσαν κάποια κεφάλαια που δεν έχουν προσδιοριστεί πόσα είναι αυτά και τώρα θέλουν να δημιουργήσουν θετικό κλίμα για να τα ξεφορτώσουν σε πολύ υψηλότερες τιμές.
Κλασσικό παιχνίδι κερδοσκοπίας»
Να σημειωθεί ότι η Japonica είχε αποκτήσει ελληνικά ομόλογα έως και το 11,4% της ονομαστικής τους αξίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης