Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της Eurobank για το 2010; Από που προήλθαν τα κέρδη, τι συνέβη στις προβλέψεις;

tags :
      Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της Eurobank για το 2010; Από που  προήλθαν τα κέρδη, τι συνέβη στις προβλέψεις;
(upd) Τα αποτελέσματα της Eurobank στην χρήση 2010 ήταν αναμενόμενα και κατέδειξαν ότι σε μια δύσκολη συγκυρία ο όμιλος μπορεί και επιτυγχάνει αξιοπρεπείς επιδόσεις.
Με 87 δις ενεργητικό με 4,7 δις ευρώ κεφάλαια συμπεριλαμβανομένων και των κινήσεων σε Polbank και Δίας, με 58,5 δις δάνεια και 44,4 δις ευρώ καταθέσεις η Eurobank έχει εδραιωθεί στην δεύτερη θέση σε ενοποιημένη βάση μετά την Εθνική τράπεζα.

Η Eurobank με τις κινήσεις κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης και ενίσχυσης βελτιώνει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 13,1% και ταυτόχρονα απελευθερώνει ρευστότητα 2 δις ευρώ.
Προοδευτικά μέσα στο έτος τα 20,3 δις ευρώ που είναι η τωρινή ρευστότητα που έχει αντλήσει από την ΕΚΤ θα μειωθεί στα 18,3 δις ευρώ.
Στο σκέλος αυτό η πρόοδος ήταν σημαντική.
Στα κέρδη 68 εκατ μετά όλων των φόρων ή προ έκτακτης φορολογίας 113 εκατ ευρώ προκύπτουν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία.
Από το retail προήλθε ζημία 136 εκατ, αξιόλογα τα κέρδη από τα επιχειρηματικά δάνεια που αποτελούν και το πλέον δυναμικό κομμάτι των αποτελεσμάτων, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο δ΄ τρίμηνο υπήρξε μια σχετικά μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα.
Επίσης τα έκτατα έσοδα διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα.
Όσον αφορά τις προβλέψεις, σε σύνολο 1,362 δις ευρώ από το retail προήλθαν τα 908,9 εκατ ευρώ, από την Νέα Ευρώπη 359 εκατ και από τα επιχειρηματικά 93 εκατ.
Από τα Βαλκάνια Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Κύπρος και Τουρκία συνέχισαν να επιτυγχάνουν καλά κέρδη ενώ αντιθέτως Πολωνία και Ουκρανία εμφάνισαν ζημίες 66 με 67 εκατ ευρώ.
Στα δάνεια την μεγαλύτερη μείωση εμφάνισαν τα καταναλωτικά 8,8 δις ευρώ -13,4%. Μεγάλη άνοδο 11,2% στα 17 δις εμφάνισαν τα στεγαστικά, και τα επιχειρηματικά αυξήθηκαν 2,2% στα 32,5 δις ευρώ.
To συμπέρασμα είναι ότι εν μέσω μιας γενικευμένης ελληνικής κρίσης η Eurobank μπορεί και επιτυγχάνει αξιοπρεπείς επιδόσεις.

Μεγαλύτερα κέρδη στο δ' 3μηνο 2010 ανέμενε η Goldman Sachs - "Ψαλίδι" στις προβλέψεις κερδών της ερχόμενης τριετίας

Κατά τέσσερα εκατομμύρια ευρώ απέκλιναν από τις προβλέψεις της Goldman Sachs τα οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της Eurobank. Ο αμερικανικός όμιλος τα ανέμενε στα 11 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η Goldman Sachs δικαιολόγησε την απόκλιση λόγω των δαπανών της ΔΙΑΣ. Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας ήταν 2% μεγαλύτερα από τις προβλέψεις. Προβληματισμένη εμφανίζεται η αμερικανική τράπεζα από το ποσοστό των NPLs της Eurobank (9,6%). Η Goldman Sachs μειώνει τα εκτιμώμενα κέρδη της τράπεζας για τα έτη 2011, 2012 και 2013 σε 0,04 ευρώ, 0,46 ευρώ και 0,67 ευρώ αντίστοιχα ανά μετοχή.
Η τιμή-στόχος για τη μετοχή σε ορίζοντα δωδεκαμήνου ορίζεται στα 4,50 ευρώ. Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Goldman από τη διαμόρφωση του δείκτη Tier 1 στα επίπεδα του 11,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης