Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

H Εθνική διαψεύδει ότι εξετάζει επιθετική εξαγορά ούτε συνομιλεί με μετόχους της Alpha bank - "Δεν είμαστε καουμπόης"

   H Εθνική διαψεύδει ότι εξετάζει επιθετική εξαγορά ούτε συνομιλεί με μετόχους της Alpha bank -
H Εθνική υπέβαλλε μια οικονομική προσφορά προς την Alpha με βασικό κίνητρο να δημιουργηθεί μια μεγάλη τράπεζα η οποία θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που ορθώνονται μπροστά τους, με προφανώς την κυριότερη να μειωθεί η εξάρτηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από τα 95 δις στα 60 δις σε διάστημα 12 μηνών περίπου.

Το πρόβλημα ρευστότητας θα αναδειχθεί ως το βασικότερο στις ελληνικές τράπεζες και αν δεν παρθούν μέτρα θα μπορούσε να προκαλέσει συστημικό πρόβλημα.
Στο πλαίσιο αυτό η Εθνική υπέβαλλε μια φιλική πρόταση στην Alpha bank με στόχο να δημιουργηθούν μεγαλύτερα σχήματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν καλύτερα αυτά τα μείζονος σημασίας προβλήματα.
Η κατάληξη είναι γνωστή με την απόρριψη της προσφοράς αλλά τα προβλήματα παραμένουν….
Ορισμένοι κύκλοι διαρρέουν ότι η Εθνική σχεδιάζει επιθετική εξαγορά και ότι συνομιλεί με μετόχους της Alpha bank ώστε να μπορέσει να ευοδώσει η επιθετική εξαγορά.
Πηγή στην Εθνική υποστηρίζει με πολύ σαφή τρόπο διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι σχεδιάζουμε επιθετική εξαγορά ή ότι συνομιλούμε με μετόχους της Alpha bank.
Η Εθνική δεν είναι καουμπόης για  να προβαίνει σε κινήσεις που δεν συνάδουν με την γενικότερη φιλοσοφία της τράπεζας.
Η πρόταση της Εθνικής συνεχίζει η ίδια πηγή είχε ένα βασικό στόχο να βρει λύση στα προβλήματα που θα ανακύψουν στον κλάδο με έμφαση στην ρευστότητα.
Η Εθνική κατέθεσε την πρόταση της πλησιάζει η ώρα όπου όλοι πρέπει να τεθούν μπρος των ευθυνών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης