Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Χ. Μεγάλου της Eurobank με υπερπροσπάθεια συγκεντρώνει 2,2 δισ. – Σχεδόν αμέτοχος ο αντιπρόεδρος Τ. Αράπογλου….

tags :
Ο Χ. Μεγάλου της Eurobank με υπερπροσπάθεια συγκεντρώνει 2,2 δισ. – Σχεδόν αμέτοχος ο αντιπρόεδρος  Τ. Αράπογλου….
Μέχρι τώρα θα αναμέναμε από τον έμπειρο Τ. Αράπογλου να έχει στηρίξει περισσότεροι το μεγάλο εγχείρημα….
Ο Χρήστος Μεγάλου ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank έχει καταφέρει να διασφαλίσει τα 2,2 δισεκ. ευρώ της αύξησης κεφαλαίου μέσω των επαφών με πάνω από 120-130 ξένους επενδυτές που έχει συναντήσει τους τελευταίους μήνες.
Οι συνεχείς επαφές του με ξένους επενδυτές, αρχικά είχε αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό καθώς τα συνεχή ταξίδια ίσως να μην τους επέτρεπαν να διοικήσει την τράπεζα.
Η ενσωμάτωση του ΤΤ, η υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας από τους εργαζομένους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και η αναδόμηση της τράπεζας απέδειξαν ότι η Eurobank διοικείται αποτελεσματικά.
Προφανώς η στήριξη των βασικών στελεχών της τράπεζας ήταν ουσιώδης, καταλυτική ώστε ο Μεγάλου να μπορεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό επί μέρες έως και εβδομάδες και να συναντάται με ξένους επενδυτές, πείθοντας τους όπως φαίνεται να επενδύσουν 2,2 δισεκ. ευρώ στην αμκ της Eurobank.
Ο Μεγάλου αποδεικνύεται κεντρικό πρόσωπο σε ένα τεράστιο εγχείρημα το οποίο θα πρέπει να τονιστεί κατά τρόπο ξεκάθαρο ότι έχει την αμέριστη στήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.
Με τα 2,2 δισεκ. ευρώ η Eurobank καθίσταται κεφαλαιακά επαρκής και ταυτόχρονα μειώνει δραστικά την κεφαλαιακή απώλεια 2,8 δισεκ. που υπέστη η τράπεζα λόγω της αρνητικής καθαρής θέσης.
Να σημειωθεί ότι το ΤΧΣ επένδυσε 5,8 δισεκ. και η Eurobank διαθέτει 3 δισεκ. κεφάλαια μαζί με τις προνομιούχες των 1,25 δισεκ. ευρώ.
Σε αυτή την προσπάθεια θα αναμέναμε ενεργότερη την συμμετοχή του Τ. Αράπογλου του έμπειρου τραπεζίτη που δεν συμπαθούν – δεν είναι και ο μόνος βέβαια – οι διοικούντες της Εθνικής.
Θα περιμέναμε από τον Αράπογλου με τις επαφές και γνωριμίες που έχει σε διεθνές επίπεδο να στηρίξει περισσότερο τον Μεγάλου.
Θα σκεφθείτε τέτοιες λεπτομέρειες από που τις μαθαίνουμε;
Όχι από τον Μεγάλου αλλά από ορισμένους ξένους οι οποίοι διερωτώνται γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί ο Αράπογλου.
Ως αντιπρόεδρος της Eurobank θα αναμέναμε μεγαλύτερη ενεργή συμμετοχή.
Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος, δεν θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά σε στρατηγικά ζητήματα.
Εδώ ο Γόντικας που είναι επίτιμος πρόεδρος και παρ΄ ότι μεγάλης ηλικίας συμμετέχει ενεργά όπου μπορεί σε κομβικά ζητήματα του ομίλου.
Ο Αράπογλου – δεν θα δεχθούμε αυτά που διαρρέουν ορισμένοι ότι διαθέτει προσωπική ατζέντα – πρέπει να στηρίξει ενεργά τον Μεγάλου γιατί η επιτυχία της Eurobank θα είναι επιτυχία της Ελλάδος στο τέλος της ημέρας.

Πρώτη ενημέρωση: 08:13, 13 Ιανουαρίου 2013

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης