Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για τoν μηχανισμό εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών - Καμία συμφωνία για το κόστος διάσωσης

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για τoν μηχανισμό εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών - Καμία συμφωνία για το κόστος διάσωσης
Τι αποκαλύπτει ευρωπαϊκό έγγραφο που διέρρευσε από τους διαδρόμους των Βρυξελλών
Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις των Ευρωπαίων, αναφορικά με το καίριο ζήτημα της σύστασης ενός ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των προβληματικών ευρωπαϊκών τραπεζών.
Τα ανωτέρω επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο εμπιστευτικό ευρωπαϊκό έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του απευθείας από τους διαδρόμους των Βρυξελλών.
Όπως φέρεται να τονίζεται στο εν λόγω έγγραφο, οι διαπραγματεύσεις των Ευρωπαίων για τη σύσταση ενός ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των προβληματικών ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, καθώς οι διαπραγματευτές δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία για το ποιος θα αναλάβει το κόστος της διάσωσης των προβληματικών τραπεζών.
"Δεν υπάρχει καμία συμφωνία σε καμία πτυχή του θέματος" σημειώνεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο φέρει ημερομηνία 8 Ιανουαρίου και την υπογραφή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το χρονοδιάγραμμα ωστόσο για τους Ευρωπαίους παραμένει εξαιρετικά σφικτό, καθώς όλες οι απαραίτητες διαδικασίες θα πρέπει να υλοποιηθούν πριν τον Μάιο, οπότε και θα διενεργηθούν οι Ευρωεκλογές. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλήξουν άμεσα σε συμφωνία για τον μηχανισμό εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών, προκειμένου τον Νοέμβριο του 2014 να είναι όλα έτοιμα για να αναλάβει επισήμως η ΕΚΤ την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Οι διαπραγματεύσεις επί του θέματος θα ξεκινήσουν εκ νέου αύριο, 15/1, στο Στρασβούργο και θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες, στις 29 του μηνός.
"Όλες οι πλευρές λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους τις διαπραγματεύσεις. Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να επιτευχθεί συμφωνία, εντός των προθεσμιών", δηλώνει ο Chantal Hughes, εκπρόσωπος του επιτρόπου M. Barnier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης