Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές τόσο πιο δύσκολο θα καθίσταται το εγχείρημα της αμκ της Eurobank – Πιθανή νέα μετάθεση...

tags :
Όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές τόσο πιο δύσκολο θα καθίσταται το εγχείρημα της αμκ της Eurobank – Πιθανή νέα μετάθεση...
Η μετοχή της Eurobank βρίσκεται εγκλωβισμένη – Η τιμή στα 0,3 ευρώ της αμκ που είναι ασαφές πότε θα υλοποιηθεί
Όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές τόσο πιο δύσκολο θα καθίσταται το εγχείρημα της αυξήσεως κεφαλαίου της Eurobank ύψους περίπου 2 με 2,5 δισεκ. ευρώ.
Είναι αδιανόητο, όλοι οι εμπλεκόμενοι εντός και εκτός Ελλάδος να μην κατανοούν ότι όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές που θα οξύνεται και πολώνεται το πολιτικό κλίμα τόσο θα μειώνονται οι πιθανότητες να υλοποιηθεί η αμκ της Eurobank.
Υπάρχει κίνδυνος τελικώς να μην έχει ψηφισθεί ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προεκλογικώς – πριν τις ευρωεκλογές δηλαδή – και η αύξηση κεφαλαίου να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές.
Η Eurobank η οποία έπρεπε να βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα, η Eurobank η οποία έπρεπε να αποτελεί σημείο αναφοράς για Τρόικα και κυβέρνηση, βρίσκεται σε ομηρία μαζί με τον τραπεζικό κλάδο.
Το γεγονός ότι η μετοχή πιέζεται – σήμερα έως -5,5% στα 0,53 ευρώ – αποδεικνύει ότι η αγορά αντιλαμβάνεται τους κινδύνους.
Το εγχείρημα της αμκ της Eurobank πρέπει να πετύχει πάσει θυσία αλλά δυστυχώς δεν έχει καταστεί κατανοητό πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.
Οι καθυστερήσεις δεν βοηθούν.
Να προχωρήσει άμεσα η αμκ της Eurobank αυτός πρέπει να είναι ο στόχος για το banking.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης