Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΕΚΤ - Θα «χαλαρώσουν» τα κριτήρια δανεισμού από τις τράπεζες της Ευρωζώνης στο α΄τρίμηνο 2014 - Σταθεροποίηση των πιστωτικών συνθηκών

tags :
ΕΚΤ - Θα «χαλαρώσουν» τα κριτήρια δανεισμού από τις τράπεζες της Ευρωζώνης στο α΄τρίμηνο 2014 - Σταθεροποίηση των πιστωτικών συνθηκών
Η τριμηνιαία έρευνα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Για ενδείξεις σταθεροποίησης των πιστωτικών συνθηκών στην Ευρωζώνη, κάνει λόγο στην τριμηνιαία της έκθεση «Banking Lending Survey», η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ωστόσο, η ΕΚΤ προειδοποιεί ότι η ζήτηση παραμένει αδύναμη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, κατά το α΄τρίμηνο του 2014 θα «χαλαρώσουν» τα κριτήρια δανεισμού από τις τράπεζες της Ευρωζώνης, ενώ θα αυξηθεί και η ζήτηση για δάνεια.
«Για το πρώτο τρίμηνο του 2014, οι τράπεζες της ευρωζώνης προβλέπουν νέα μείωση της σύσφιξης σε δάνεια προς μη χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, σε μηδενικό επίπεδο, και καθαρή χαλάρωση των δανείων προς νοικοκυριά», όπως αναφέρει σε σχόλιό της η ΕΚΤ.
Μελλοντικά οι τράπεζα της Ευρωζώνης προβλέπουν αύξηση της ζήτησης για όλες τις κατηγορίες δανείων, σε καθαρούς όρους, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, με μοναδική εξαίρεση τη λιανική τραπεζική (retail banking), όπου αναμένεται νέα επιδείνωση.
Όπως αναφέρει η κεντρική τράπεζα, οι τράπεζες της Ευρωζώνης δεν κατέγραψαν κάποια σημαντική επίδραση από τη δράση των αρχών για τη βελτίωση των χρηματοδοτικών συνθηκών.
Στην έρευνα συμμετείχαν 133 τράπεζες της Ευρωζώνης και διενεργήθηκε το διάστημα 13 Δεκεμβρίου – 9 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης