Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έχει ανακοπεί η ακραία υποτιμητική κερδοσκοπία στην τουρκική λίρα αλλά ακόμη παραμένει σε κρίσιμα επίπεδα - Διατηρούνται οι πιέσεις για την Εθνική

Έχει ανακοπεί η ακραία υποτιμητική κερδοσκοπία στην τουρκική λίρα αλλά ακόμη παραμένει σε κρίσιμα επίπεδα - Διατηρούνται οι πιέσεις για την Εθνική
Η πρόσφατη παρέμβαση της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας παρότι δικαιολογημένα αμφισβητήθηκε έχει ανακόψει τον κατήφορο της λίρας
(upd2)Έχει ανακοπεί η ακραία υποτιμητική κερδοσκοπία με επίκεντρο την τουρκική λίρα η οποία ωστόσο παραμένει σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα.
Η παρέμβαση της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας, παρότι δικαιολογημένα αμφισβητήθηκε έχει ανακόψει τον κατήφορο της λίρας.
Σήμερα 3 Φεβρουαρίου η τουρκική λίρα διαπραγματεύεται σε 2,2706 τουρκικές λίρες έναντι του δολαρίου και στις 3,0669 λίρες ανά ευρώ.
Να σημειωθεί ότι τα πρόσφατα χαμηλά για την λίρα ήταν 2,38 λίρες ανά δολάριο και 3,28 λίρες ανά ευρώ.
Η αγορά αναμένει πέραν της παρέμβασης της Κεντρικής Τράπεζας που εκτόξευσε τα επιτόκια στο 12% και την παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να αναστρέψει την υποτίμηση της τουρκικής λίρας.
Οι συναλλαγματικές εξελίξεις με επίκεντρο την λίρα επιδρούν όπως έχουν αναφέρει διεξοδικά στην Εθνική λόγω της Finansbank.
Η Εθνική αντισταθμίζει τον συναλλαγματικό κίνδυνο στα κέρδη και όχι στα κεφάλαια της Finansbank και έτσι εξηγείται γιατί εγγράφει ζημίες που έφθασαν τα 562 εκατ στο 9μηνο και έχουν εκτοξευθεί λογιστικά στο 1 δισεκ. ευρώ λόγω της περαιτέρω υποτίμησης της τουρκικής λίρας.

(Πρώτη ενημέρωση - Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11:46)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης