Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας) – Η Ευρωζώνη θα στηρίξει υπό όρους την Ελλάδα – Είμαστε υποχρεωμένοι έναντι του ΔΝΤ

tags :
Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας) – Η Ευρωζώνη θα στηρίξει υπό όρους την Ελλάδα – Είμαστε υποχρεωμένοι έναντι του ΔΝΤ
Σε φάση ηρεμίας η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο παροχής νέας οικονομικής βοήθειας – υπό όρους - από την Ευρωζώνη προς την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, ο οποίος υποστήριξε ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει υπεισέλθει σε φάση ηρεμίας.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο Schaeuble σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters εκτίμησε ότι δεν βλέπει κάποια άλλη χώρα της Ευρωζώνης ως υποψήφια για πρόγραμμα βοήθειας, τονίζοντας ότι όλες οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ούτε και η Σλοβενία θα χρειαστεί να υπαχθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Όσον αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
«Σε περίπτωση που η χώρα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος χρειαστεί επιπλέον χρηματοδοτική ενίσχυση, οι εταίροι της ευρωζώνης είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Επ’ αυτού δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα» τόνισε ο Schaeuble, ο οποίος επιπλέον απέρριψε τις επικρίσεις που διατυπώνονται για το ρόλο του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης, και ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας.
«Έχουμε ισχυρούς λόγους να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι έναντι του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ συνέβαλε τα μέγιστα στη ενίσχυση της αξιοπιστίας στις αγορές της ευρωπαϊκής πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης» υπογράμμισε ο Schaeuble.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Schaeuble έστειλε προσεκτικά μηνύματα συμβιβασμού προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφορικά με τη διαμάχη ως προς τη σύσταση του ενιαίου ταμείου εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών.
«Προς το παρόν γίνονται εντατικές συζητήσεις για θέματα χρηματοδότησης ή χρόνου σύστασης του ταμείου εκκαθάρισης των τραπεζών, και είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε κάποια συμφωνία», είπε ο Schaeuble, ο οποίος φάνηκε αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στη διακρατική συμφωνία ως βάση για το ταμείο εκκαθάρισης, η οποία έχει προκαλέσει τεράστιες διαφωνίες στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε στην τραπεζική ενοποίηση σε μια επισφαλή νομοθετική βάση, αυτόν τον κίνδυνο δεν θέλουμε να τον πάρουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης