Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Dijsselbloem (Εurogroup) - Προαναγγέλλει λουκέτο για όσες τράπεζες αποτύχουν στα stress tests - Επαρκούν τα 55 δισ. για το ταμείο εκκαθάρισης

Dijsselbloem (Εurogroup) - Προαναγγέλλει λουκέτο για όσες τράπεζες αποτύχουν στα stress tests - Επαρκούν τα 55 δισ. για το ταμείο εκκαθάρισης
Στο Eurogroup της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου θα τεθούν επί τάπητος οι σχεδιασμοί για τη σύσταση του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης

(upd)Λουκέτο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, στην περίπτωση που αποτύχουν στα επικείμενα stress tests της ΕΚΤ, προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Εurogroup, J. Dijsselbloem.
"Εάν κάποιες ευρωπαϊκές τράπεζες αποδειχθεί ότι βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, μετά την αξιολόγηση της ποιότητας των assets τους από την ΕΚΤ, τότε θα πρέπει να τις αφήσουμε να καταρρεύσουν", τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, λίγα μόλις 24ωρα πριν τη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Υπενθυμίζεται εδώ πως στο Eurogroup της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου θα τεθούν επί τάπητος η κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών και οι σχεδιασμοί για τη σύσταση του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών.
"Τα 55 δισ. ευρώ αποτελούν ένα επαρκές ποσό για το ενιαίο ταμείο εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών. Ο ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης των τραπεζών αποτελεί το τελευταίο στάδιο για τη στήριξη των τραπεζών", πρόσθεσε ο Dijsselbloem.
Tαυτόχρονα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απλοποίησης των αποφάσεων που συνδέονται με τη διαδικασία εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

(Πρώτη ενημέρωση - Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, ώρα 17:44)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης