Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τα ειδικά (έως προκλητικά) προνόμια της Εθνικής Τράπεζας στους εργαζομένους της - Επιτόκιο 2% για τους υπαλλήλους... έως 6,50% για τους πελάτες

Τα ειδικά (έως προκλητικά) προνόμια της Εθνικής Τράπεζας στους εργαζομένους της - Επιτόκιο 2% για τους υπαλλήλους... έως 6,50% για τους πελάτες
Tο νέο επιτόκιο (2%) θα ισχύσει και για τα υφιστάμενα υπόλοιπα δανείων που έχουν χορηγηθεί στους εργαζομένους
Ειδικά (έως προκλητικά) τα προνόμια που δίνει στους εργαζομένους της η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
Με την Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση που υπεγράφη στις 11 Φεβρουαρίου 2014, η διοίκηση της Εθνικής καθορίζει το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων που χορηγούνται στους εργαζόμενους (από ίδια διαθέσιμα) σε 2% όταν για τους λοιπούς δανειολήπτες – πελάτες της τράπεζας το επιτόκιο κυμαίνεται από 5% (για ορισμένες ειδικές περιπτώσεις) και φτάνει μέχρι και το 6,50%.
Αποτελεί μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση ότι το νέο αυτό επιτόκιο (2%) θα ισχύσει και για τα υφιστάμενα υπόλοιπα δανείων που έχουν χορηγηθεί στους εργαζομένους, εφόσον δεν παρουσιάζουν οφειλές σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.
Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση επεκτείνεται και στα άτοκα στεγαστικά δάνεια που έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν κατά το χρόνο της παρούσας σύμβασης οι υπάλληλοι της Εθνικής. Ως τελευταία προθεσμία για τους υπαλλήλους που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δάνεια ορίζεται η 28/2/2014.
Όπως αναφέρεται στη σύμβαση «το παραπάνω άτοκο δάνειο δεν θα χορηγείται σε περίπτωση που ο υπάλληλος έχει οφειλές προς την τράπεζα οι οποίες βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, εκτός αν ο υπάλληλος προχωρήσει σε ρύθμιση της οφειλής τους προς την Τράπεζα.
Στην περίπτωση αυτή το δικαιούμενο από τον υπάλληλο ποσό δανείου θα καταβάλλεται σε εκείνον σε δόσεις ως εξής: 40% του κεφαλαίου με την έγκριση του δανείου και τρεις ισόποσες δόσεις σε ποσοστό 20% του κεφαλαίου, κάθε μία το μήνα Σεπτέμβριο καθενός από τα επόμενα τρία έτη.
Σε περίπτωση αποχώρησης του υπαλλήλου από την τράπεζα λόγω συνταξιοδότησης, παρέχεται σε εκείνον η δυνατότητα εξόφλησης του τυχόν οφειλόμενου υπολοίπου του άνω δανείου μέσω λήψης ατομικού δανείου από την διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το οφειλόμενο υπόλοιπο άλλων τέτοιων δανείων που τυχόν έχει λάβει.
Το ίδιο ισχύει και για τους υπαλλήλους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης».
Τέλος παρέχεται η δυνατότητα στους υπαλλήλους της τράπεζας με ληξιπρόθεσμες οφειλές από ατομικά δάνεια να χρηματοδοτηθούν για το σύνολο της τυχόν οφειλής τους σε εξόφληση προκειμένου να καταστούν ενήμεροι και να ενταχθούν ομαλά στην διαδικασία αυτόματης παρακράτησης της δόσης μέσω μισθοδοσίας ή σύνταξης. Από την διαδικασία αυτή δεν θα αποκλείονται όσοι έχουν προβεί σε ρύθμιση στο παρελθόν, ανεξαρτήτως αν αυτή τηρείται….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης